Υπουργός «ανεβάζει» όπερα με την Νίνα Λοτσάρη!

Από τα έδρανα της Βουλής... λιμπρέτο για την «Αντιγόνη»

Υπουργός «ανεβάζει» όπερα με την Νίνα Λοτσάρη!

Το λιμπρέτο ενός υπουργού θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς στις 30 Μαρτίου «ανεβαίνει» η παράσταση του Θεόδωρου Στάθη με πρωταγωνίστρια την Νίνα Λοτσάρη!

Ο κ. Στάθης διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας και Γεωργίας, καθώς και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ τα μηνύματα της Αντιγόνης πολύ σημαντικά γιατί αναφέρονται στον τρόπο που ασκεί κανείς την εξουσία και στις συνέπειες της άσκησης εξουσίας στον κάθε πολίτη και στο σύνολο», λέει στην Espresso o πρώην υπουργός.

Την Αντιγόνη θα υποδυθεί η Νίνα Λοτσάρη, ενώ δίπλα της, στον ρόλο του Τειρεσία, θα βρεθεί ο διεθνούς φήμης Έλληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος και τον Κρέοντα θα υποδυθεί ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο διάσημος Αμερικανός Lee Breuer και τις χορογραφίες η σύζυγος του κ. Στάθη, Έρση Πήττα.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξαν για έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της αρχαίας τραγωδίας. Ο κ. Στάθης και ο σκηνοθέτης πίστεψαν σε μένα, ότι μπορώ να ανταποκριθώ σε κάτι τόσο μεγάλο», είπε στην εφημερίδα η Νίνα Λοτσάρη.

Πάντως, ο πρώην υπουργός φαίνεται πως είναι μουσικό ταλέντο! Μάλιστα, στα συρτάρια του έχει ακόμα ένα έργο, το «Opus Elgin: η καταστροφή του Παρθενώνα», θέμα που τον αγγίζει ιδιαίτερα.

Το λιμπρέτο θα «ανέβει» στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top