Πιστεύει στον Θεό η Ελένη Μενεγάκη;

Μια συγκλονιστική συζήτηση με την Ευγενία Πασχαλίδη

Πιστεύει στον Θεό η Ελένη Μενεγάκη;
Μια άκρως συγκινητική Ευγενία Πασχαλίδη, μπροστά σε μια αμήχανη Ελένη Μενεγάκη. Η πρώην Μις Ελλάς, δυναμική, μαχήτρια, και απόλυτα ψύχραιμη, μίλησε για την ασθένεια που της άλλαξε τη ζωή και την έφερε αντιμέτωπη με το θάνατο. Την μυασθένεια gravis.

«Από τα 14 πάλευα γιατί το ανοσοποιητικό μου «τρελάθηκε» και άρχισε να καταστρέφει τα όργανα μου αντί να καταπολεμά ιούς και βακτήρια. Μια τάση αυτοκαταστροφής». Οι δυο της εγκυμοσύνες επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την κατάσταση: «με έφτασαν δυο φορές κοντά στο θάνατο. Στην πρώτη έκανα προεκλαμψία και στη δεύ��ερη αιμόλυση».

«Γιατί να τύχει αυτό σε μένα;» αναρωτήθηκε με θυμό η Ευγενία. Και πρόσθεσε με πίκρα: «Με θεούς και τέτοια δεν έχω καμία σχέση. Είναι χαζό να πιστεύουμε ότι κάποιος πρέπει να δοκιμάζεται. Για ποιο λόγο; για να κερδίσει την βασιλεία των ουρανών;».

Η Ελένη Μενεγάκη τη διέκοψε κατάπληκτη. « Δεν πιστεύεις στο Θεό; «Εγώ έχω ανάγκη να πιστεύω..εγώ θέλω να πιστεύω. Έτσι μεγάλωσα και έτσι νιώθω καλά».

Η Ευγενία Πασχαλίδη δεν μάσησε τα λόγια της και για τον σκληρό κόσμο της τηλεόρασης. Όπως αποκάλυψε, ο τίτλος της Μις Ελλάς την βοήθησε να βρει το δρόμο της στο γυαλί. Πέρασε από τον Πρωινό Καφέ το 1992, αλλά και από τα δελτία του καιρού. Μετά όμως την αντικατέστησαν, γιατί όπως λέει χαριτολογώντας είχε γεράσει κι ας ήταν μόλις 30.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε να αντιμετωπίσει, τα πικρόχολο σχόλια του Νίκου Μαστοράκη, ο οποίος την έκραζε στον Τύπο γιατί φαίνονταν κουρασμένα τα βλέφαρα της: «Ε ναι λοιπόν Νίκο μου, είναι μυασθένεια. Τι να κάνουμε! Καλό θα ήταν όσοι άνθρωποι έχουν δύναμη να κοιτάνε και δίπλα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα» είπε όλο νόημα η Ευγενία Πασχαλίδη και απευθύνθηκε στην Ελένη Μενεγάκη: «Λογικά θα σε βλέπει τώρα».

«Λογικά πρέπει λίγο να με βλέπει», απάντησε η Ελένη, η οποία προφανώς θα είχε στο μυαλό της, την πρόσφατη δήλωση Μαστοράκη, πως αν πήγαινε 15 μέρες στο control της εκπομπής της, θα ξαναγινόταν πρώτη στα νούμερα.

Η Ευγενία έχει στο πλευρό της όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, τον άντρα της, αθλητικό συντάκτη Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο, αλλά και τα δυο της αγόρια, 6,5 και 5 ετών: «Μαμά μου μην ανησυχείς, μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ» της είχε πει ο ένας της γιος όταν ήταν να μπει για εγχείρηση.

«Ένιωσα τεράστιες ενοχές που τα γέννησα πρόωρα. Αισθάνθηκα ενοχές που εγώ είχα την εγωιστική τάση να γίνω μάνα και πέρασαν τόσα εξαιτίας μου».Ξεχωριστή στιγμή στην εκπομπή, όταν η Ευγενία Πασχαλίδη άνοιξε το πουκάμισο της για να δείξει την ουλή που της άφησε το χειρουργείο και η Ελένη Μενεγάκη σηκώθηκε και την άγγιξε εμφανώς σαστισμένη. Για μια ακόμη φορά, η πρώην Μις Ελλάς, έδωσε μάθημα θάρρους, λέγοντας πως θεωρεί το σημάδι της «παράσημο», και κάλεσε τον κόσμο να μην φοβάται και να μην ασχολείται με πράγματα που δεν έχουν σημασία , αλλά να δίνουμε όλοι βαρύτητα, σε όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή.




Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top