Εύη Kαπάταη: Η σπουδαία καριέρα και η δολοφονία του πατέρα της

Η τραγουδίστρια και πρέσβειρα τουρισμού της Κύπρου στο star.gr

Η Εύη Καπάταη με καταγωγή από την Κύπρο έχει χαράξει την δική της πορεία στο τραγούδι και μετράει σπουδαίες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Μαρίνο, τον Κώστα Χατζή, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για την ίδια, καθώς όταν ήταν κοριτσάκι είδε τον πατέρα της να δολοφονείται από τους Τούρκους, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής στην Κύπρο.

«Ξεκίνησα να τραγουδάω σαν ψυχοθεραπεία, βιώνοντας πολύ άσχημα πράγματα με τον πόλεμο και την τουρική εισβολή. Στη δεύτερη εισβολή, όταν μπήκαν στην Λευκωσία, κάποιος Τούρκος αξιωματικός σήκωσε το όπλο του και γάζωσε με εφτά σφαίρες τον πατέρα μου», εξομολογείται, σε συνέντευξη που έδωσε στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη. 

Χρόνια αργότερα η τραγουδίστρια, και πρέσβειρα τουρισμού της Κύπρου, αρνήθηκε να τραγουδήσει μπροστά στον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ. 

«Το 2000 ο Κώστας Σημίτης είχε καλεσμένο τον τότε Τούρκο πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ και ήρθαν στο μαγαζί που τραγουδούσα. Οφείλω εδώ να πω ότι ο Γιλμάζ ήταν αντιπρόεδρος όταν έγινε η τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Όταν έμαθα ότι ήταν εκεί είπα στον επιχειρηματία ότι δεν θα ήθελα να τραγουδήσω και να διασκεδάσω τον συγκεκριμένο πολιτικό. Τότε ο καταστηματάρχης μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω μια ποινική ρήτρα. Τότε δάκρυσα και του είπα ότι δε θέλω να διασκεδάσω κανέναν Τούρκο πολιτικό».

«Με πιάνει βίαια από την μπλούζα και εγώ σκοτείνιασα» 

Η Εύη Καπάταη καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε από γνωστό συνθέτη, όταν ήταν 18 χρόνων. Η νεαρή τότε τραγουδίστρια είχε πάει στο σπίτι του για οντισιόν, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά απ΄ ότι τα είχε φανταστεί.

«Μπήκα σπίτι του και μου είπε, εδώ δεν κερνάμε ούτε καφέ, ούτε νερό. Έπαιξα δύο νότες και μόλις πήγα να τραγουδήσω άρχισε να χτυπάει το πιάνο και να με βρίζει, να με αποκαλεί ελεεινή και ατάλαντη. Μετά γυρίζει και με πιάνει βίαια από την μπλούζα και εγώ σκοτείνιασα. Αν δεν το έβαζα στα πόδια δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει, το λέω πλέον ξεκάθαρα πιστεύω ότι θα ήταν σεξουαλική κακοποίηση».

Τον συγκεκριμένο συνθέτη τον έχει κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και άλλη τραγουδίστρια στο παρελθόν.  

Τελικά κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της και να σταθεί επάξια δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες. Μάλιστα, στα πρώτα της βήματα είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον Γιώργο Μαρίνο Σήμερα περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σπουδαίος showman.

«Του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με φιλοξένησε στο σπίτι του έξι μήνες. Μαθαίνω νέα του από κάποια πηγή, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τον δει κάποιος. Πιστεύω ότι δεν είναι καλά στην υγεία του από την στιγμή που δεν μπορεί να μιλήσει στο τηλέφωνο», είπε στο star.gr 

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Κάμερα - Μοντάζ: Amber Doku

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top