Διαμάντια: οι παντοτινοί έρωτες της Elizabeth Taylor

Δείτε μερικές από τις μεγάλες της αγάπες

Διαμάντια: οι παντοτινοί έρωτες της Elizabeth Taylor
«Δεν μπορείς να κλάψεις στον ώμο ενός διαμαντιού και τα διαμάντια δεν θα σου κρατήσουν ζεστασιά τις κρύες νύχτες, αλλά έχουν σίγουρα πλάκα όταν ο ήλιος λάμπει». Με αυτά τα λόγια είχε μιλήσει κάποτε η Elizabeth Taylor για την μεγάλη της και παντοτινή αγάπη, που δεν ήταν άλλη από τα πανάκριβα κοσμήματα.

Μπορεί οι άντρες να μην αποτέλεσαν σταθερή αξία στη ζωή της (είχε παντρευτεί οχτώ φορές συνολικά), όχι όμως και τα διαμάντια που την συνόδευαν σταθερά μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η 79 χρονη Taylor που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, διέθετε μια από τις πιο ακριβές και σπάνιες συλλογές διαμαντιών στον κόσμο.
Το πρώτο της κόσμημα ήταν μια διαμαντένια καρφίτσα την οποία της έκανε δώρο η μητέρα της το 1945. Ακολούθησαν πολλά δώρα συναισθηματικής αξίας από την ερωτική ιστορία και το γάμο της με τον showman Mike Todd, ο οποίος συνήθιζε να «γεμίζει» με διαμαντένια δώρα την μεγάλη ηθοποιό «έτσι επειδή το θέλω» όπως ο ίδιος έλεγε χαριτολογώντας. Από τον Todd έλαβε μια ολόκληρη συλλογή από διαμάντια και ρουμπίνια του οίκου Cartier αλλά και ένα πανάκριβο δαχτυλίδι-αρραβώνων 29 καρατίων!

Φυσικά, τα πολυτιμότερα δώρα τα έλαβε κατά τη διάρκεια της σχέσης αλλά και του γάμου με τον μεγάλο της έρωτα Richard Burton. Ο ηθοποιός την "έλουζε" με πανάκριβα κοσμήματα τα περισσότερα εκ των οποίων της τα έκανε δώρο-έκπληξη. Μαζί απέκτησαν το πολυπόθητο και διάσημο διαμάντι «Krupp», το «Grand Duchess Vladimir Suite», το «La Preregrina Pearl» αλλά και το διαμάντι 69 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, με την ονομασία «Taylor-Burton» . Μάλιστα για τα 40α γενέθλια της, ο Burton της είχε χαρίσει ένα πανάκριβο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, με την ονομασία «Taj Mahal».
Η Taylor, συνέχισε την συλλογή πανάκριβων κοσμημάτων και μετά τον χωρισμό της. Πανάκριβα κομμάτια των οίκων Cartier, Bulgari, Chopard, Van Cleef &Arpels, Boucheron, Tiffany κ.α, είναι μερικά μόνο από τα κοσμήματα που διέθετε στην κασετίνα της.

Με τα χρόνια ωστόσο, τα περισσότερα κατέληξαν σε μουσεία και έγιναν εκθέματα, αφού όπως συνήθιζε να λέει η θρυλική ηθοποιός: «δεν μπορείς να κατέχεις τα κοσμήματα. Εγώ είμαι μόνο ο φύλακας τους. Κοιτώντας μερικά απ΄αυτά, συνειδητοποιώ πόσο τυχερό κορίτσι είμαι».

Μάλιστα τότε είχε κάνει και μια προφητική δήλωση: «Ανησυχώ για το που θα καταλήξουν όλα αυτά τα κοσμήματα μια μέρα. Κάποια στιγμή θα δοθούν για δημοπρασία και θα σκορπιστούν σε όλες τις γωνίες του κόσμου. Ελπίζω όποιος τα αγοράσει, να τα αγαπήσει όσο τα αγάπησα κι εγώ».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top