Σοκαρισμένοι οι καλλιτέχνες από την καταστροφή στην Ιαπωνία

Τι δηλώνουν στο Star άνθρωποι της showbiz

Σοκαρισμένοι οι καλλιτέχνες από την καταστροφή στην Ιαπωνία

Με κομμένη την ανάσα, όπως ο υπόλοιπος κόσμος, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ιαπωνία οι Έλληνες καλλιτέχνες. Όπως επισημαίνουν στο Star ηθοποιοί, τραγουδιστές και άλλοι άνθρωποι της showbiz, τα δραματικά γεγονότα έρχονται να μας θυμίσουν πόσο ανήμποροι είμαστε μπροστά σε μία φυσική καταστροφή, αλλά και πόσο έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις μας.

«Μας κάνει να αναλογιστούμε πόσο μηδαμινοί είμαστε σε σχέση με τη δύναμη της φύσης, όσο κι αν η τεχνολογία μας προοδεύει. Όσο κι αν νομίζουμε ότι είμαστε οι παντοκράτορες και οι κυρίαρχοι του κόσμου, καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε τίποτα», δηλώνει ο Μανούσος Μανουσάκης.

Μία γαλλική έκφραση που λέει «ενοχλήσαμε και μπερδέψαμε την φύση τόσο πολύ που δεν ξέρει πια πώς να χορέψει» επικαλείται ο Ντέμης Ρούσος, ενώ ο Νίκος Κούνδουρος αναφέρει πως η καταστροφή στην Ιαπωνία τον έκανε να σκεφτεί τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε κάθε άλλη χώρα.

«Είμαι άνθρωπος, πονάω γι’ αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους... Ανησυχώ για τον πυρηνικό αντιδραστήρα που έχουμε κι εμείς δίπλα, γιατί είμαστε κι εμείς σεισμογενής περιοχή όπου αδιαφορούν οι κρατούντες, στη Βουλγαρία και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί», λέει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Φοβισμένη δηλώνει και η Χρυσούλα Διαβάτη που τονίζει ότι η γη είναι μία και πρέπει να την σεβαστούμε, ενώ η Ελπίδα δηλώνει: «θεωρώ ότι ήταν πραγματική αποκάλυψη. Νομίζω ότι δεν προσέχουμε καθόλου τον πλανήτη μας και μας τιμωρεί».

«Δεν είμαστε τίποτα! Πολύ συχνά μας θυμίζουμε το κοριτσάκι που βάζει τα παπούτσια της μαμάς του», αναφέρει ο Κώστας Αρζόγλου.

Την θλίψη του για τους ανθρώπους που χάθηκαν εκφράζει ο Μανώλης Μητσιάς, προσθέτοντας πως πρέπει όλοι να παραδειγματιστούμε όσον αφορά την συμπεριφορά μας προς την φύση.

«Σκεφτείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μια χώρα όπως η δική μας, που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα και δεν έχουμε την τεχνολογία της Ιαπωνίας», δηλώνει η Άννα Βαγενά, ενώ ο Δημήτρης Μπάσης κάνει λόγο για εικόνες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας και προσθέτει: «μια χώρα που πριν από 60 χρόνια δέχτηκε δυο ατομικές βόμβες και κανείς δεν ξέρει αν αυτή η καταστροφή από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες είναι τελικά ένα δεύτερο Τσέρνομπιλ».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top