«Εγώ μπήκα στην δεκάδα της Eurovision με μηδέν budget...»

Το ξέσπασμα του Γιώργου Αλκαίου για τον τελικό

«Εγώ μπήκα στην δεκάδα της Eurovision με μηδέν budget...»

Εξοργισμένος με τα όσα διαδραματίσθηκαν την βραδιά της επιλογής του ελληνικού τραγουδιού είναι ο περυσινός νικητής της Eurovision Γιώργος Αλκαίος, τόσο για το γεγονός ότι ήταν παντελώς απών, όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος μετά το τέλος του διαγωνισμού. Τα «απόνερα» της βραδιάς έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του τραγουδιστή, που απουσίαζε από την επιλογή του ελληνικού τραγουδιού, κάτι που όχι μόνο είθισται, αλλά σχεδόν απαιτείται για κάθε κράτος που συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Το όνομα του Γ. Αλκαίου ακούστηκε μία και μόνο φορά από τα χείλη της παρουσιάστριας Λένας Αρώνη, ενώ λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ακούσαμε μια διασκευή του κομματιού για λίγα δευτερόλεπτα από τον μουσικό Ντέϊβιντ Λιντς. Αντίθετα, είδαμε μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Σάκη Ρουβά, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, αλλά πριν από δύο χρόνια. «Είχαμε μια επικοινωνία με τον Γιώργο και δεν προχώρησε», δήλωσε σε συνέντευξή της η Λένα Αρώνη που ρωτήθηκε: «Του ζητήσατε να κάνει κάποιο ηχογραφημένο μήνυμα και αρνήθηκε;» «Διασκευάσαμε το κομμάτι του. Έπαιξε ο Τουλιάτος και ο Ντέϊβιντ Λιντς το κομμάτι του», απάντησε σε συνέντευξή της.

«Δεν θα πέσω σε κανένα επίπεδο, γιατί δεν έχω συνηθίσει να μιλάω σε υψηλούς τόνους, ούτε να αφήνω αιχμές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαστε όλοι για όλα, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλοι, όλα. Την επόμενη φορά να ξέρουμε ότι η Eurovision είναι ένα πάρτι και χαρά, όχι μια διαδικασία που πρέπει να μιλάμε χαμηλόφωνα», δήλωσε ο Γιώργος Αλκαίος. Ο τραγουδιστής ακύρωσε ολοκληρωτικά τα λεγόμενα της παρουσιάστριας που πριν από λίγες ημέρες δήλωσε πως ζητήθηκε από τον Αλκαίο να έλθει στο στούντιο και να παίξει live το τραγούδι του πράγμα το οποίο δεν έγινε.

«Υπήρξε επικοινωνία δύο εβδομάδες πριν από την μεγάλη βραδιά για να βγω στην αρχή και στο τέλος. Όμως το πράγμα έγινε πολύ χαλαρά. Όταν ρώτησα πώς ακριβώς θα παρουσιαστεί το Opa και τι θα κάνουμε, είδα ότι δεν υπήρχε ούτε ο χρόνος, αλλά κυρίως ούτε η διάθεση για να μπούμε σε καμία συγκεκριμένη συζήτηση. Δεν υπήρξε καμία προϋπόθεση για να γίνει κάτι σωστά.

Η μαγική λέξη budget για εμένα δεν ισχύει. Γιατί εγώ απέδειξα ότι χωρίς κανένα budget και χωρίς απολύτως κανέναν χορηγό, έκανα ό, τι έκανα και μπήκα μέχρι και την τελική δεκάδα», δήλωσε ο Γ. Αλκαίος και τόνισε: «Εγώ δεν θα πήγαινα σε μια βραδιά για να προμοτάρω την δουλειά μου και το image μου. Στην Ελλάδα είμαστε συνηθισμένοι στο να γίνουν όλα γρήγορα και προσωπικά εγώ αυτό δεν το δέχομαι».

Δείτε τις αποκλειστικές δηλώσεις του στην Πρωινή Μελέτη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top