«Χαπακώνουν» τα άλογα για να μην επιτεθούν στον κόσμο

Κάμερες σε δέντρα και υπονόμους στον πριγκιπικό γάμο

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (27/04) αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη πρόβα που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες στο Λονδίνο, με τις άμαξες, τα άλογα και όλους τους υπεύθυνους του πριγκιπικού γάμου.

Τα άλογα πηγαίνουν πάνω κάτω συνεχώς και χωρίς καμία διακοπή. Το δρομολόγιο από τα ανάκτορα του Buckingham προς το Αβαείο του Westminster θα επαναληφθεί τόσες φορές, όσες χρειαστεί μέχρις ότου γίνει σαφές ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά.

Ανάμεσα στις λεπτομέρειες που ξεχώρισαν είναι και η πληροφορία ότι το Παλάτι επαναλαμβάνει τακτική που είχε εφαρμοστεί και το ‘81 στον γάμο της πριγκίπισσας Diana: Τότε που έδωσαν ειδικά ηρεμιστικά χάπια στα άλογα, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να ουρήσουν και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ακόμη και σε περίπτωση που κάποιος θεατής τους επιτεθεί. Οι στολές των φρουρών της Μητροπολιτικής αστυνομίας πρέπει να αστράφτουν και να έχουν φροντίσει μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια της εμφάνισής τους.

Από τις έξι το πρωί της Τετάρτης (27/04), οι Λονδρέζοι κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από τους χώρους απ’ όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή με την νύφη, τον γαμπρό και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, το Αβαείο έχει μετατραπεί σε ανθοκομική έκθεση, με τους υπεύθυνους να έχουν ήδη τοποθετήσει τέσσερα μεγάλα φυτά στο εσωτερικό και δεκάδες απέξω. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τέσσερα μεγάλα φυτά ζυγίζουν τουλάχιστον μισό τόνο το καθένα και μόνο τυχαία δεν είναι. Αφενός έχει να κάνει με την αισθητική του χώρου, αφετέρου ο τεράστιος όγκος τους θα βοηθήσει ώστε να τοποθετήσουν δεκάδες μικροσκοπικές κάμερες, για να καταγράφεται κάθε κίνηση των προσκεκλημένων. Προκειμένου να διασφαλιστούν τα ύψιστα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, τοποθετούνται κάμερες μέχρι και στους υπονόμους.

Στρατός, ναυτικό και αεροπορία θα πραγματοποιήσουν ειδικές πτήσεις πάνω από την περιοχή, μόλις η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοινώσει στους νεόνυμφους τους τίτλους που λαμβάνουν πλέον μετά τον γάμο.

Το Star.gr θα σας μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την γαμήλια τελετή. Με τον συνεργάτη Χρήστο Ζαμπούνη και τις απεσταλμένες του καναλιού Κατερίνα Παπακωστοπούλου από τα ανάκτορα του Buckingham και την Νεφέλη Αγκυρίδου από το Αβαείο του Westminster, θα σας μεταφέρει μέσω του ζωντανού προγράμματος του καναλιού κάθε στιγμή της μεγάλης ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top