Στα σύνορα της Λιβύης για τους πρόσφυγες η Angelina Jolie

Δωρεές και κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει

Στα σύνορα της Λιβύης για τους πρόσφυγες η Angelina Jolie

Έκκληση για διεθνή υποστήριξη στους πολίτες της Λιβύης που εγκαταλείπουν την χώρα λόγω των συγκρούσεων απηύθυνε η Angelina Jolie, που βρέθηκε στα σύνορα με την Τυνησία.

Ούσα πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η γνωστή ηθοποιός επισκέφθηκε τη μεθόριο και δήλωσε ότι άνθρωποι που εγκατέλειψαν πρόσφατα τη Λιβύη της περιέγραψαν σφοδρές μάχες, παρενοχλήσεις και επιθέσεις.

«Η διεθνής κοινότητα κάνει καλά που ενισχύει την εξαιρετική προσπάθεια αρωγής που καταβάλλει η Τυνησία», είπε η Angelina και σημείωσε πως «με 2.000 ανθρώπους να περνούν τα σύνορα καθημερινά, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στερέψει η ροή της χρηματοδότησης».

Παράλληλα, ζήτησε να ληφθούν μέτρα ώστε ο ΟΗΕ και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να μπορέσουν να μπουν στην Λιβύη και να διανείμουν τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες.

Μάλιστα, το ίδρυμα που έχουν η Angelina και ο Brad Pitt κάλυψε τα έξοδα για να ταξιδέψουν 117 άνθρωποι από την Λιβύη στην Τυνησία κ��ι αγόρασε ένα ασθενοφόρο για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του UNHCR, πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Λιβύη με προορισμό την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Νίγηρα, την Αλγερία, το Τσαντ και το Σουδάν.

Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο από την επίσκεψη της Angelina Jolie

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top