Κουρτίδης: «Δε φαντάστηκα ότι θα έλεγα πως θέλω λίγη οικονομική κρίση»

Οι Άγριες Μέλισσες, η αγάπη για το θέατρο και η ταινία με τον Μίκι Ρουρκ

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και χορογράφος. Ο Παύλος Κουρτίδης αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς εργάτες του θεάτρου. Πέρασαν 15 χρόνια για να πει το «ναι» σε τηλεοπτική πρόταση. Η στιγμή που «έσπασε» την καραντίνα και κατέβηκε από τη σκηνή για να βρεθεί σε στούντιο ήταν όταν του πρότειναν τον ρόλο του Λιά στις Άγριες Μέλισσες.

«Δε με ενδιέφερε να κάνω κάτι άλλο εκτός από θέατρο. Οι Άγριες Μέλισσες ήταν κάτι που δε θα μπορούσα να πω όχι, γιατί η θεματολογία μου άρεσε πάρα πολύ και βρέθηκε μπροστά μου αυτός ο τύπος, ο Λιάς» λέει στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη. 

Τον συναντήσαμε ίσως στον πιο προσωπικό του χώρο, τη δική του θεατρική σκηνή, το «Θέατρο ΠΚ» στον Νέο Κόσμο. Εκεί όπου περνά τα τελευταία 12 χρόνια δουλεύει ξανά και ξανά κείμενα, διαλόγους, χορογραφίες. Για χάρη του έχει βάλει πολλές φορές στην άκρη προσωπική ζωή και φίλους. Το πάθος του για το θέατρο είναι ακραίο. Ακόμα και το βλέμμα του όταν μιλάει γι΄αυτό γίνεται πιο διαπεραστικό. 

 Παύλος Κουρτίδης

«Είμαι τόσο απορροφημένος κάθε φορά με τις θεατρικές παραστάσεις που ετοιμάζω, που φτάνω σε σημείο σχεδόν να αγνοώ οτιδήποτε άλλο. Ναι, μπορεί να έχω ξεχάσει τους φίλους μου και τους ζητώ συγνώμη».

Σήμερα, μπροστά από τις άδειες θέσεις των θεατών, αναπολεί τις «καλές» στιγμές της οικονομικής κρίσης. Αν όχι καλές, σίγουρα καλύτερες από αυτές που βιώνει τώρα. Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν φέρει τους καλλιτέχνες στο χείλος του γκρεμού. Τα θέατρα παραμένουν κλειστά και εκείνοι παραμένουν άνεργοι. 

 Παύλος Κουρτίδης

«Για να κρατηθεί ένα θέατρο 12 χρόνια σημαίνει ότι αντέξαμε και τα καταφέραμε να κρατηθούμε ζωντανοί στην οικονομική κρίση. Δε φαντάστηκα ποτέ ότι το 2020 θα έλεγα πως θέλω λίγη κρίση. Η οικονομική κρίση τότε φάνταζε κάπως, αλλά η πραγματική καταστροφή είναι τώρα με όλα αυτά που βιώνουμε» εξομολογείται ο γνωστός ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός.

Η πανδημία έχει ανατρέψει όλα τα σχέδια του. Πριν λίγες ημέρες θα γινόταν η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Τα ρούχα». Άγνωστο, μας λέει με πίκρα, πότε θα ανέβει τελικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει με ανυπομονησία να δείξει στο κοινό όσα ετοίμασε μαζί με τη Δήμητρα Παπαδήμα, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Εμμάνουελ Μανιός. Το «Θέατρο ΠΚ» θα ξαναζωντανέψει μόλις πεθάνει ο κορωνοϊός 

Η συνεργασία με τον Μίκι Ρουρκ 

Αναβολή, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει και η πρεμιέρα της ταινίας «Τhe Man of God» στην οποία συμμετέχει. Ένα έργο αφιερωμένο στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου. «Είναι μια ταινία που έχει να πει πολλά στον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι το κοινό θα την αγκαλιάσει και θα φανεί και το έργο του Αγίου Νεκταρίου» δηλώνει ο ίδιος. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμερικανική παραγωγή έχει ο Άρης Σερβετάλης, ενώ ο Παύλος Κουρτίδης υποδύεται έναν ρακοσυλλέκτη. Αυτός που θα αποκαλύψει τις θαυματουργές ικανότητες του Αγίου Νεκταρίου είναι ο Μίκι Ρουρκ. Παίζει τον ρόλο ενός παράλυτου που κατάφερε να περπατήσει ξανά χάρη στον Άγιο. 

Κάμερα - Μοντάζ: Amber Doku

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top