Αναβολή της Eurovision 2012 ζητά το Ισραήλ

Μπλόκο την ημέρα των 55ων γενεθλίων του διαγωνισμού

Αναβολή της Eurovision 2012 ζητά το Ισραήλ

Μπορεί η Eurovision να έχει σήμερα τα γενέθλιά της, ωστόσο, σβήνει τα 55α κεράκια με... μπλόκο για την διοργάνωση του 2012: το Ισραήλ ζητά να υπάρξει αναβολή για να μην συμπέσει με τον εορτασμό της Πεντηκοστής!

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού: σαν σήμερα, 24 Mαΐου, το 1956 έγινε η πρώτη Eurovision, με την συμμετοχή 7 χωρών (Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ιταλία), που διαγωνίστηκαν με δύο κομμάτια η καθεμία. Πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η διοργανώτρια Ελβετία, με το «Refrain» της Lys Assia.

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι: οι περισσότερες χώρες που διαγωνίστηκαν σε τελικό ήταν το 2003 στην Λετονία (26 χώρες), ενώ πλέον συμμετέχουν 43 χώρες.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η πρώτη μας συμμετοχή ήταν το 1974 με την Μαρινέλλα και το «Κρασί, Θάλασσα Και Τ’ Αγόρι Μου». Η χώρα μας δεν πήρε μέρος στους διαγωνισμούς των ετών 1975, 1982, 1984, 1986, 1999 και 2000, ενώ το 2005 κατέκτησε την πρωτιά με την Έλενα Παπαρίζου και το «My Number One».

Κι ενώ η Eurovision γίνεται 55 ετών και γιορτάζει, το Ισραήλ «κολλάει» με τις αρχικές ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί για τον επόμενο διαγωνισμό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ��ι δύο ημιτελικοί στο Αζερμπαϊτζάν θα γίνουν στις 22 και 24 Μαΐου και ο τελικός στις 26 του ίδιου μήνα.

Το Ισραήλ φέρεται να ζήτησε να αλλάξουν οι ημερομηνίες, επικαλούμενο θρησκευτικούς λόγους: εξαιτίας της Πεντηκοστής (shavouth) ζήτησε ο διαγωνισμός να γίνει μία εβδομάδα αργότερα! Το αν το αίτημα θα γίνει δεκτό από την EBU ή το Ισραήλ δεν θα διαγωνιστεί του χρόνου... θα το δείξει ο καιρός!

Δείτε το πρώτο νικητήριο τραγούδι της Eurovision!

Κάνε Skip the Line στο Heineken LINEUP και κέρδισε εισιτήρια (http://lineup.heineken.gr/)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top