Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision

Τι θα δούμε το Σάββατο - οι προβλέψεις για Λούκα και νικητή

Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την μεγάλη «μάχη» της Ελλάδας στον τελικό της 56ης Eurovision, όπου το «Watch My Dance» θα διαγωνισθεί κόντρα σε άλλα 24 τραγούδια! Η βραδιά του τελικού θα ξεκινήσει στις 22:00 του Σαββάτου, με τα στοιχήματα να δίνουν την πρωτιά στην Γαλλία ή την Ιρλανδία και να βάζουν την χώρα μας μεταξύ 10ης και 14ης θέσης.

Ήδη, στο Dusseldorf Arena έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρώτη γενική πρόβα του τελικού, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα δύο, ώστε οι διοργανωτές να είναι σίγουροι πως όλα θα είναι άψ��γα.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον παρουσιαστή Stefan Raab να τραγουδά με το συγκρότημά του το τραγούδι που χάρισε την νίκη στην Γερμανία, το «Satellite». Παραδοσιακά, ο νικητής ερμηνεύει το κομμάτι του, ωστόσο, φέτος η Lena αποτελεί εξαίρεση αφού διαγωνίζεται ξανά! Πάντως, θα την δούμε λιγουλάκι πριν τελειώσει το «Satellite»...

Η ελληνική αποστολή ανέβηκε στην σκηνή ντυμένη σπορ και όχι με τα ρούχα που θα εμφανιστεί, ενώ όλοι έδειχναν σε άψογη φόρμα και έτοιμοι να χορέψουν ξανά την Ευρώπη ζεϊμπέκικο!

Όπως έχει προκύψει από τις κληρώσεις, οι 25 χώρες που διαγωνίζονται (20 από τους ημιτελικούς και οι BIG5) θα ανέβουν στην σκηνή με την εξής σειρά:

1. Φινλανδία

2. Βοσνία - Ερζεγοβίνη

3. Δανία

4. Λιθουανία

5. Ουγγαρία

6. Ιρλανδία

7. Σουηδία

8. Εσθονία

9. Ελλάδα

10. Ρωσία

11. Γαλλία

12. Ιταλία

13. Ελβετία

14. Ηνωμένο Βασίλειο

15. Μολδαβία

16. Γερμανία

17. Ρουμανία

18. Αυστρία

19. Αζερμπαϊτζάν

20. Σλοβενία

21. Ισλανδία

22. Ισπανία

23. Ουκρανία

24. Σερβία

25. Γεωργία

Πώς ψηφίζουμε

Όπως και στους δύο ημιτελικούς, έτσι και στον τελικό, οι τηλεφωνικές γραμμές θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 λεπτά μετά την παρουσίαση του τελευταίου.

Για να ψηφίσουμε μπορούμε να καλέσουμε από σταθερό τηλέφωνο στο 90111190ΧΧ ή να στείλουμε SMS στο 54007 γράφοντας ΕΧΧ και προσθέτοντας το νούμερο που αντιστοιχεί στη χώρα της επιλογής μας (ίδιο με την σειρά εμφάνισής της).

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 43 χώρες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ανεξαρτήτως αν πήραν ή όχι την πρόκριση, ενώ κάθε χώρα δεν μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό της και, επομένως, οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν μπορούν να ψηφίσουν το «Watch My Dance».

Σημειώνουμε πως οι κριτικές επιτροπές θα δουν την δεύτερη γενική πρόβα (αργά το βράδυ της Παρασκευής) και θα δώσουν την βαθμολογία τους.

Το star.gr θα σας ενημερώσει για τα τεκταινόμενα και την βραδιά του τελικού!

Δείτε την πρώτη πρόβα του Λούκα για τον τελικό

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top