Το καστ του «Contagion» μιλά για τον Covid-19

Η ταινία προβλήθηκε στο Star το βράδυ της Παρασκευής καθηλώνοντας το κοινό

Oι πρωταγωνιστές της ταινίας «Contagion», που προβλήθηκε στον δέκτη του Star το βράδυ της Παρασκευής και καθήλωσε το κοινό, έχουν κάτι να μας πουν για τον νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia, επιστράτευσαν το καστ της πολύ δημοφιλούς ταινίας και συγκεκριμένα τους, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Γουίνσλετ, Λόρενς Φίσμπερν και Τζένιφερ Ελ, οι οποίοι συμμετείχαν στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών, σχετικά με τον τρόπο περιορισμού του Covid -19.

«Εκείνη ήταν μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματική ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος υποδύθηκε έναν ήρωα που είχε ανοσία στον φονικό ιό που προκάλεσε την πανδημία στην ταινία του 2011.

Με τη σειρά τη η Κέιτ Γουίνσλετ, φαίνεται να έχει πάρει τον ρόλο της πολύ σοβαρά, εξηγώντας μέσα από ένα βίντεο ακριβώς πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και πώς ν’ απολυμαίνουμε τις επιφάνειες στο σπίτι μας.

Ο Λόρενς Φίσμπερν, με ένα δικό του βόντεο, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «το μικρόβιο ταξιδεύει μέσω της ανθρώπινης επαφής οπότε από εμάς τους ίδιους κρίνεται εάν τελικά επιβιώσει». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό, να τηρούμε το social distancing. Η ‘’πανδημία’’ σημαίνει ότι ο κορωνοϊός είναι παντού, χωρίς να εμφανίζεται όμως την ίδια στιγμή σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Η Μαριόν Κοτιγιάρ στην ταινία υποδύεται μία γιατρό του ΠΟΥ, η οποία προσπαθεί να βρει λύση για το ξέσπασμα ενός υποτιθέμενου ιού. Στην πραγματικότητα, όμως, όπως λέει η ίδια, είναι μία γυναίκα,  μαμά, κόρη και ηθοποιός και θέλει όσο τίποτα να «κατατροπωθεί» ο νέος κορωνοϊός.

Τέλος, η Ελ, η οποία στο «Contagion» υποδύεται μια επιστήμονα που βοηθά στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού, προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις συστάσεις των επιστημόνων «και αυτό σημαίνει να μην δίνει σημασία στις φωνές εκείνων που θέλουν να προωθήσουν κάτι άλλο, ασχέτως πόσο ισχυρές μπορεί να είναι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top