Αλβέρτος-Σαρλίν: Την ώρα του γάμου της έκλεινε το μάτι!

Το Star στο πριγκιπάτο του Monaco

Αλβέρτος-Σαρλίν: Την ώρα του γάμου της έκλεινε το μάτι!

«Επιτέλους παντρεύτηκε!», είπαν με μια φωνή οι κάτοικοι του Μονακό, αμέσως μετά την λήξη του πολιτικού γάμου του Αλβέρτου με την Σαρλίν Γουίτστοκ στο παλάτι του πριγκιπάτου την Παρασκευή το απόγευμα.

Οι Μονεγάσκοι ζουν στιγμές απόλυτης ευτυχίας πλέον. ΚΑΙ ο Αλβέρτος είναι παντρεμένος, που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα το θέμα του διαδόχου θα λυθεί, ενώ και το Σύνταγμά τους έχει διαμορφωθεί προς το συμφέρον τους. Τι σημαίνει αυτό; Το Μονακό έχει ήδη πρίγκιπα. Επιπλέον, όμως, η Καρολίνα είναι η πρώτη στην σειρά της διαδοχής του θρόνου, μέχρι ο Αλβέρτος να αποκτήσει παιδί. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ούτε ο Αλβέρτος, ούτε η Καρολίνα μπορούν να αναλάβουν τα ηνία, έχει ήδη δοθεί συνταγματικά η δυνατότητα στον πρωτότοκο γιο της Καρολίνας να αναλάβει το θρόνο. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το πριγκιπάτο να περάσει σε γαλλικά «χέρια», κάτι το οποίο οι Μονεγάσκοι απεύχονται. Αρα, πλέον το Μονακό έχει λύσει όλα του τα προβλήματα.

Ο Αλβέρτος παντρεύτηκε 55 ετών, δηλαδή 20 χρόνια μεγαλύτερος απ’όσο ήταν ο πατέρας του πρίγκιπας Ρενιέ, όταν παντρεύτηκε την Γκρέϊς Κέλι. Εμφανίστηκε με κοστούμι και γκρι σιέλ γραβάτα, ενώ η κατά 20 χρόνια μικρότερή του Σαρλίν φορούσε σιέλ ταγιέρ του Οίκου Chanel και είχε πιασμένα τα μαλλιά της.

Το κλίμα συγκίνησης μέσα στην ανακαινισμένη με κόκκινο μετάξι Δαμασκού αίθουσα του Θρόνου ήταν έκδηλο. Η μικρή αδελφή του Αλβέρτου, Στεφανί, έκλαιγε σχεδόν καθ’όλη την διάρκεια της τελετής. Δίπλα της, η μεγάλη αδελφή τους, Καρολίνα, με καπέλο τεραστίων διαστάσεων, μαζί με τα παιδιά της και ανίψια του Αλβέρτου, Αντρέα, Σαρλότ και Πιερ. Παρόντες, ήταν 50 καλεσμένοι από το στενό περιβάλλον των νεονύμφων. Ο γάμος τελέσθηκε στην ίδια αίθουσα που παντρεύτηκε και ο Ρενιέ και είχε την ίδια διάρκεια με τον γάμο του Ρενιέ με την Γκρέϊς Κέλι: 40 λεπτά.

Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή, ο Αλβέρτος έκλεισε το μάτι στην Σαρλίν! Οι νεόνυμφοι πλέον αντάλλαξαν το πρώτο τους φιλί ως επίσημο ζευγάρι, μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, τόσο μέσα στην αίθουσα του παλατιού, όσο και έξω, στην πλατεία μπροστά από το παλάτι, όπου χιλιάδες κάτοικοι παρακολουθούσαν την τελετή από γιγαντο-οθόνες.

Ο μονάρχης του Μονακό και η ��ριγκίπισσα πλέον Σαρλίν υπέγραψαν στο βιβλίο ενώπιον του πριγκηπικού ληξίαρχου Φιλιπ Ναρμινό, με πένες στολισμένες με πετράδια, σχεδιασμένες ειδικά για εκείνους. Περίπου 50 λεπτά μετά, έδωσαν και το πρώτο τους δημόσιο φιλί από το μπαλκόνι του παλατιού, την στιγμή που το πλήθος ζητωκραύγαζε.

Μετά το τέλος της τελετής, αναγνώσθηκαν όλοι οι τίτλοι που αποκτά η νέα πριγκίπισσα, οι οποίοι είναι περίπου 140! Τώρα πλεον θα την αποκαλούν Αυτού γαληνοτάτη υψηλότητα, ή πριγκίπισσα του Μονακό, τίτλος που είχε και η Γκρέις Κέλι και πολλά πολλά άλλα...

Μετά την εμφάνιση στο μπαλκόνι του παλατιου, οι νεόνυμφοι κατέβηκαν στην πλατεια μπροστά στο παλάτι, για να χαιρετήσουν στον κόσμο για τον οποίο στήθηκε τεράστιος μπουφές, με λιχουδιές από τη μεσόγειο και τη νότια Αφρική, την χώρα καταγωγής της νύφης δηλαδή, τις οποίες ετοίμασαν σέφ, τόσο από το πριγκιπάτο όσο και νοτιο-αφρικανοί. Η ατμόσφαιρα πήρε «φωτιά» όταν ο δήμαρχος του Μόντε Κάρλο παρέδωσε στους νεόνυμφους το δώρο των υπηκόοων τους. Ακολούθησε δεξίωση, η οποία περιελάμβανε φαντασμαγορική συναυλία του Ζαν Μισελ Ζαρ, με ηλεκτρονική μουσική. Η συναυλία ήταν ανοιχτή σε όλους και φυσικά παρόντες ήταν και οι νεόνυμφοι.

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου του Star και τί μετέδωσε η απεσταλμένη του καναλιού στο Μονακό Ράνια Τραγόμαλλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top