Πουλήθηκε 4,6 εκατομμύρια το θρυλικό φόρεμα της Monroe

Ποιός πήρε το πασίγνωστο ρούχο από το «Επτά Χρόνια Φαγούρα»;

Πουλήθηκε 4,6 εκατομμύρια το θρυλικό φόρεμα της Monroe

Την αστρονομική τιμή των 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων «έπιασε» σε δημοπρασία το θρυλικό λευκό πλισέ φόρεμα της Marilyn Monroe στην ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα»!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το γνωστό ως «φόρεμα του μετρό» βγήκε σε δημοπρασία μαζί με άλλα κοστούμια του Hollywood από την 79χρονη ηθοποιό Debbie Reynolds, που τα μάζευε επί σειρά ετών και αναγκάστηκε να τα πουλήσει για να ξ��πληρώσει τα χρέη της.

Το φόρεμα της Monroe -ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο στην ιστορία του κινηματογράφου- σχεδιάστηκε από τον William Travilla και το 1955 κόστιζε το πολύ 2 εκατομμύρια δολάρια. Η σκηνή στο «Επτά Χρόνια Φαγούρα» με το φόρεμα να ανεμίζει πάνω στα πόδια της Marilyn εκτόξευσε τόσο την δημοτικότητα της ηθοποιού, όσο και την τιμή του...

Μάλιστα, υπήρξαν και κάποιοι που θέλησαν να αποτρέψουν την δημοπρασία του φορέματος, οργανώνοντας ολόκληρο κίνημα υπό το όνομα «Save The Dress». Όπως υποστηρίζουν, τώρα που περιήλθε στην κατοχή ιδιώτη συλλέκτη δεν θα το δει ξανά κανείς!

Εκτός από το «φόρεμα του μετρό» στην δημοπρασία της Reynolds πουλήθηκαν επίσης έα άλλο φόρεμα της Monroe από την ταινία «Gentlemen Prefer Blondes», το κοστούμι που φορούσε Audrey Hepburn στο «My Fair Lady», το μπλε φόρεμα της Judie Garland από τον «The Wizard of Oz», το ροζ μεταξωτό της Grace Kelly από το «Tocatcha Thief», το κοστούμι του Marlon Brandon από το φιλμ «Desirée» όπου υποδύθηκε τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, η στρατιωτική στολή του Claude Rains από την «Casablanca» και η μαύρη τουαλέτα της Madonna από την «Evita».

Δείτε στο βίντεο και θυμηθείτε την θρυλική σκηνή με το φόρεμα της Marilyn Monroe

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top