«Στήνει» μαγαζί στην Μύκονο ο Πέτρος Κωστόπουλος

Το νέο εγχείρημα του παρουσιαστή και επιχειρηματία

Μύκονος, Πέτρος Κωστόπουλος, μαγαζί

Άντρας, Έλληνας και κουζίνα. Τρεις λέξεις που το άθροισμά τους κάνει το όνομά του. Γιατί αν δεν είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος αυτός που έρχεται πρώτος στο μυαλό (και) για αυτό το τρίπτυχο, τότε ποιος;

Την αγάπη του για την κουζίνα (στην οποία μπαίνει και χάνεται ανάμεσα σε κουτάλες, τηγάνια, κατσαρόλες) την έχει «φωνάξει», δείξει κι αποδείξει.

Υπέγραψε βιβλία συνταγών, έβαλε «υπογραφή» και στη στήλη μαγειρικής στις πρωινές εκπομπές, έστησε σαντουιτσάδικο φέρνοντας Νέα Υόρκη στον ουρανίσκο μας και τώρα «ξαναχτυπά». Στο νησί που αγάπησε όσο λίγοι. Ναι, για την Μύκονο ο λόγος.

Ανοίγοντας το Instagram story του, τον βλέπεις απόγευμα Τρίτης να χαμογελάει στον φακό μέσα σε μια κουζίνα, με μια κουτάλα στο χέρι και να δηλώνει έτοιμος για… «ελληνική κουζίνα». 

Ντομάτες, αγγουράκια και κρέας «φιγουράρουν» μπροστά του στο Compass. 

Αυτή είναι η πρώτη – έμμεση – ανακοίνωση για το νέο του εγχείρημα – συνηθίζει άλλωστε μέσα από τα social media να επικοινωνεί. Σκέψεις, ιδέες, πρωτοβουλίες, κινήσεις. 

Το δικό του «μενού», λοιπόν, για το φετινό καλοκαίρι έχει (πάλι) Μύκονο. Εκεί θα περάσει κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Αλλά θα το «χαλάσει» στους παπαράτσι που έχουν μάθει να γεμίζουν με φωτογραφίες από τις βόλτες και τις βουτιές του (μόνος ή με τα παιδιά του) τις σελίδες ιλουστρασιόν περιοδικών.

Γιατί από τις 23 Ιουλίου η... «πυξίδα» του θα δείχνει Τούρλο.

Έχοντας εδώ και καιρό αλλάξει ρότα, ο Πέτρος Κωστόπουλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star.gr, ανέλαβε να «στήσει» το εστιατόριο του φίλου του, Γιώργου Λεβαντίνου. Η νέα του έδρα, λοιπόν, βρίσκεται κοντά στο νέο λιμάνι, στο νησί των Ανέμων και απο εκεί ετοιμάζεται να δείξει ότι δεν έχει ταλέντο μόνο στις μακαρονάδες, τα κρέατα και τα sandwiches που ανεβάζει στα social media, αλλά και στην μεσογειακή και ελληνική κουζίνα – που μέχρι τώρα «χαιρόντουσαν» μόνο όσοι περνούσαν το κατώφλι του σπιτιού του.

Έχοντας «ξεσκονίσει» συνταγές και γεύσεις της κυρίας Ελένης, της μαμάς του και από τις θείες του, ετοίμασε ένα μενού που αλλάζει από μεσογειακή σε «καθαρόαιμη» ελληνική.

Ο κατάλογος θα γράφει από μουσακά, λεμονάτο κοτόπουλο, λαχανοντολμάδες και κεφτεδάκια μέχρι… χταπόδι με μέλι, γόνο χελιού, τσιπούρα φρέσκια σε κρούστα αλατιού και κριθαρώτο με καραβίδες – γιατί after all, στην Μύκονο είμαστε! Ας μην ξεχνιόμαστε! 

Κουζίνα, δηλαδή, που μέχρι στιγμής υπάρχει - κατά κύριο λόγο κι όσοι ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν - σε μαγαζιά όχι ελληνικής, αλλά… τουριστικής ελληνικής κουζίνας. Αυτής δηλαδή που στο τέλος σου αφήνει και μια γεύση… λαδίλας στο στόμα – σα να λέμε μακριά από μας – από τα πιάτα και μια… πίκρα από τον λογαριασμό που μόνο value for money δεν τον λες.

Στο νησί όπου τουρίστες και οι ελάχιστοι εναπομείναντες Έλληνες που ακόμα αντέχει η τσέπη τους, πατάνε το πόδι τους και πληρώνουν «τα πιο ακριβά τηγανητά αυγά», ο επιχειρηματίας υπόσχεται να κάνει τη διαφορά. Ο λογαριασμός δεν θα είναι Μυκονιάτικος, ούτε θα χρειαστεί να κάνει κανείς κομπόδεμα για να καθίσει στο Compass και να απολαύσει τις γευστικές προτάσεις του. Όπερ μεθερμηνευόμενο, παρέα 3 – 4 ατόμων - λέγεται ότι - θα μπορέσει να φάει (και να χορτάσει, γιατί εκεί είναι η ουσία) παίρνοντας στο τέλος απόδειξη ακόμα και με διψήφιο νούμερο. Που για Μύκονο, που όλοι σερβίρουν πιάτα με ονόματα που δεν μπορείς καν να προφέρεις (πόσο μάλλον να πληρώσεις), δεν… της το ‘χες!

Στα συν είναι και το sunset. Που ακούγοντας... Τούρλος δεν το φανταζόσουν, αλλά για δες...

Έχοντας "καλύψει" τις τρεις από τις πέντε αισθήσεις, δε θα μπορούσε να αφήσει στην απ' έξω και την ακοή - παλιά του τέχνη κόσκινο.

Δεδομένο, λοιπόν, ότι θα φροντίσει και για τους ήχους που θα συνοδεύουν το γεύμα / δείπνο των (απαιτητικών) πελατών του. Ίσως, μάλιστα, να υπάρξουν βράδια που θα είναι πίσω από την κονσόλα.

Αλλά all day, όσα θα σερβίρονται από ηχεία και... δίσκους, θα είναι «Πέτρος».


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top