10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον αντισυμβατικό Bill Murrey

Με αφορμή την ανατρεπτική παράσταση του κωμικού ηθοποιού στο Ηρώδειο

Δείτε στο βίντεο 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον σταρ του Hollywood

 

Από το Hollywood στο… Ηρώδειο!

Ο αντισυμβατικός σταρ Bill Murray, ο οποίος έχει αγαπηθεί μέσα από το Ghostbusters, τη Μέρα της Μαρμότας, το Τούτσι και πολλές άλλες ταινίες θα βρίσκεται απόψε στην Αθήνα αλλά σε έναν όμως... διαφορετικό ρόλο.

 Ο κωμικός ηθοποιός έρχεται σε ρόλο τραγουδιστή, μαζί με τον τσελίστα Jan Vogler και άλλους φίλους, για μία ξεχωριστή παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

Η ιδέα για το πρόγραμμα «New Worlds» γεννήθηκε όταν ο ηθοποιός Bill Murray και ο τσελίστας Jan Vogler γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα έργο αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει τις αμερικανικές αξίες και στις δύο μορφές τέχνης και το πώς οι Αμερικανοί συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί έχουν δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.

Οι «Νέοι Κόσμοι» γιορτάστηκαν το 2017 με παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2017 στο Φεστιβάλ της Δρέσδης στη Γερμανία και η αμερικανική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Κοιλάδας Νάπα στις 20 Ιουλίου 2017.

Στο album που κυκλοφόρησε προσφάτως από την Decca, όπως και στη ζωντανή παρουσίαση, ο Bill Murray – ως ερμηνευτής αλλά και αφηγητής – γοητεύει με το πνεύμα του, σε συνθέσεις των Foster, Gershwin και Bernstein, αλλά και στην ανάγνωση αποσπασμάτων κλασσικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Whitman, ο Hemingway, ο Twain και άλλοι, που μετέδωσαν στον υπόλοιπο πλανήτη την γοητεία, την ενέργεια και την δημιουργική δυναμική του Νέου Κόσμου, με τη συνοδεία του Stradivarius τσέλου του Jan Vogler.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top