Θέμα star.gr: Η κατάρα του 2016! Οι διάσημοι που «έφυγαν» αυτή τη χρονιά

Σκόρπισαν θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Θέμα star.gr: Η κατάρα του 2016! Οι διάσημοι που «έφυγαν» αυτή τη χρονιά

Αν υπήρχε κάτι που χαρακτήρισε το 2016, αυτό ήταν οι απώλειες. Και όταν λέμε απώλειες εννοούμε τα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους τη δική τους παρακαταθήκη.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν παραπάνω από πολλά. Τόσο πολλά, που η χρονιά, που σε μερικές μέρες φτάνει στο τέλος της, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως χρονιά των αποχαιρετισμών, μιας και οι θάνατοι διάσημων έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πώς γίνεται να φεύγουν από τη ζωή τόσοι σταρ μέσα στην ίδια χρονιά.

Το star.gr σας παραθέτει μερικά από τα διάσημα ονόματα που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τις οικογένειες και τους φίλους τους, αλλά και τους θαυμαστές τους.

 

Ποιοι ήταν αυτοί;

Λέοναρντ Κοέν

Έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια ο σπουδαίος τραγουδιστής, ποιητής και συνθέτης. Ήταν ένας από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επίδραση στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. 

 

Ντέιβιντ Μπόουι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, τους τελευταίους 18 μήνες. Ο μεγάλος Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ, που κατά πολλούς θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσικής του 20ου αιώνα, έχασε την μάχη με τον θάνατο, σκορπίζοντας την θλίψη στην οικογένεια, στους φίλους του αλλά και στον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.

 

Πρινς

O Πρινς Ρότζερς Νέλσον, όπως ήταν ολόκληρο το όνομα του Πρινς, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, σε ηλικία 57 ετών, τον περασμένο Απρίλιο, νικημένος από το AIDS. Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός ήταν γνωστός ως ανανεωτής για το εκλεκτικό έργο του, τη σκηνική παρουσία του και την ευρεία φωνητική του γκάμα.

Μάλιστα, οι φήμες θέλουν να γνώριζε ότι  ήταν φορέας του HIV από τη δεκαετία του ’90, όμως, αρνούνταν τις θεραπείες επειδή ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά και το απαγόρευε η πίστη του.

Μοχάμεντ Αλι

Ο μεγαλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, τον περασμένο Ιούνιο, από σηπτικό σοκ που οφείλεται σε αδιευκρίνιστα φυσικά αίτια, όπως γνωστοποιήθηκε από εκπρόσωπο τύπου της οικογένειας.

Ο Άλι είχε διαγνωστεί εδώ και πολλά χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον.

Τζιν Γουάιλντερ

Ο Ζερόμ Ζίλμπερμαν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, άφησε την τελευταία του πνοή στα 83 του χρόνια. Ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός πέθανε στο Στάμφορντ από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο Γουάιλντερ έδωσε απολαυστικούς ρόλους σε ταινίες του σκηνοθέτη και συγγραφέα Μελ Μπρουκς, που θεωρούνται κλασικές στην ιστορία του κινηματογράφου: ως Λεοπολντ Μπλουμ στην ταινία «Δυο τρελοί παραγωγοί» (The Producers) το 1968, και αποκορύφωμα ήταν ο ρόλος του ως Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν στην κωμωδία του Μπρουκς «Φρανκενστάιν Τζούνιορ».

 

Μπαντ Σπενσερ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός, Κάρλο Πεντερσόλι, γνωστότερος ως Μπαντ Σπένσερ. Ο περίφημος πρωταγωνιστής των ταινιών σπαγγέτι γουέστερν και σκηνοθέτης, έφυγε σε ηλικία 86 ετών.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη δεκαετία του 1970 όταν πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες με τον ακλόνητο δίδυμο του τον Τέρενς Χιλ.

Αλλά και οι «δικοί» μας

 

Παντελής Παντελίδης

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «γεννήθηκε» μέσα από το διαδίκτυο έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε θλίψη ολόκληρη (σχεδόν) τη χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο αυτοδίδακτος μουσικός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, όταν το Ι.Χ τύπου τζιπ που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες.

 

Πέτρος Φυσσούν 

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού, σε ηλικία 83 ετών.

Γιώργος Βασιλείου

Ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής έδινε εδώ και καιρό σκληρή «μάχη» με τον καρκίνο, την οποία έχασε στις αρχές του Νοέμβρη, σε ηλικία 66 ετών.

Είχε νοσηλευτεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» κάνοντας θεραπείες για την καταπολέμηση της νόσου, η οποία τον είχε «χτυπήσει» στον πνεύμονα.

Ανδρέας Μπάρκουλης

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αγία Όλγα σε ηλικία 80 ετών. Αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με εισαγωγές σε νοσοκομεία και διάφορες θεραπείες.

Γιάννης Βόγλης

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου Γιάννης Βόγλης, σε ηλικία 79 ετών. Ο ηθοποιός εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα με την υγεία του και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

 

 

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

e-mail: mskentzou@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top