30χρονη τραγουδίστρια που έχει πέσει θύμα βιασμού: «Πάσχω από μετατραυματικό στρες»

Συγκλόνισε η εξομολόγησή της

30χρονη τραγουδίστρια που έχει πέσει θύμα βιασμού: «Πάσχω από μετατραυματικό στρες»

Ένα πολύ προσωπικό της μυστικό αποφάσισε να αποκαλύψει η Λέιντι Γκάγκα, η οποία μίλησε σε ένα γκρουπ νεαρών ατόμων της κοινότητας LGBT στη Νέα Υόρκη.

Η 30χρονη τραγουδίστρια, η οποία είχε εξομολογηθεί ότι στα 19 της έπεσε θύμα βιασμού, δήλωσε ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες.

lady-gaga-today-show-ali-forney-center-1480954879.jpg
«Το δικό μου τραύμα στη ζωή μου με βοήθησε να καταλάβω τα τραύματα των άλλων. Είπα στα παιδιά σήμερα ότι πάσχω από μια ψυχική ασθένεια. Πάσχω από μετατραυματικό στρες. Δεν το έχω πει σε κανέναν άλλον πριν» ανέφερε στην εκπομπή "The Today Show".

Μάλιστα, η Λέιντι Γκάγκα έκανε μια άσκηση διαλογισμού με τα νέα παιδιά, προκειμένου να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος τους

«Ο διαλογισμός με βοηθά να ηρεμήσω. Δεν έχω τα ίδια θέματα με εσάς, αλλά έχω μια ψυχική ασθένεια και παλεύω με αυτήν την ασθένεια κάθε μέρα» σχολίασε η ίδια.

92792686_cyndualxgaabizp.jpg
Μάλιστα η τραγουδίστρια έγραψε στο Twitter: «Σήμερα μοιράστηκα με τον κόσμο ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά μου. Τα μυστικά σε κρατούν άρρωστο και ντροπιασμένο».

Μετά τη δημόσια αποκάλυψή της, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα θαυμαστών της που θέλησαν να μοιραστούν κι εκείνοι τις τραυματικές τους εμπειρίες.

Τι είναι το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες

Το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD- Post Traumatic Stress Disorder) είναι μια συναισθηματική διαταραχή που αναπτύσσεται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος (φυσικές καταστροφές, δυστυχήματα, βιασμοί, κακοποίηση, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ), το οποίο απείλησε τη ζωή ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων και το οποίο ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων ανθρώπινων εμπειριών.

Όταν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δημιουργεί στο άτομο ψυχικό τραύμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top