MONO στο star.gr - Otherview: "Είμαστε όλοι απογοητευμένοι από το πολιτικό σκηνικό"

Ο τίτλος του νέου τους κομματιού "Εμείς μαζί" μπορεί και να είναι η λύση σε όλα μας τα προβλήματα

Το συγκρότημα OTHERVIEW, δηλαδή ο Βασίλης Κουμεντάκος, ο Δημήτρης Ίσαρης και η Έλενα Τσαγκρινού... καλημέρισαν τον Νοέμβριο με το νέο τους κομμάτι "Εμείς μαζί", τίτλος που τους πάει.. γάντι μιας και είναι και οι ίδιοι η απόδειξη του... ισχύς εν τη ενώσι!

Τα τρία μέλη του ελληνικού ποπ συγκροτήματος, δίνουν για ακόμα μια φορά τον καλύτερό του εαυτο και υπόσχεται ότι οι φανς του έχουν πολλές ακόμα εκπλήξεις να περιμένουν από εκείνους τη φετινή σεζόν.

Άλλωστε, δε θα μπορούν να τους απολαύσουν μόνο στη σκηνή νυχτερινού κέντρου της πρωτεύουσα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αλλά και... στη μεγάλη οθόνη, μιας και ντύνουν μουσικά το κομμάτι της επερχόμενης ταινίας "The Bachelor".

Εκτός όμως από τη μουσική τους, οι Otherview έχουν άποψη για όλα, κάτι που απέδειξαν μιλώντας αποκλειστικά στο star.gr

Απολαύστε τους!

Bachelor Photo.jpg

Τι κερδίσατε από το καλοκαιρινό τουρ; Πώς είναι να μην κάνεις διακοπές, αλλά περιοδεία;

Είναι η 6η χρονιά που πραγματοποιούμε καλοκαιρινό τουρ. Μετά από τόσα χρόνια έχουμε συνηθίσει και προγραμματίζουμε διακοπές τον Σεπτέμβρη, όποτε είναι αυτό δυνατό γιατί π.χ. πέρυσι ταξιδέψαμε σε Αυστραλία και Αμερική όποτε δεν είχαμε το χρονικό περιθώριο.

Σας αρέσουν γενικά τα ταξίδια; Ποιο είναι το ταξίδι – όνειρο του καθενός;

Εννοείται μας αρέσουν τα ταξίδια! Έχουμε γυρίσει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα και έχουμε ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού. Το ταξίδι όνειρο ζωής του Δημήτρη είναι το Θιβέτ (σαν τον Brad Pit χαχα), της Έλενας ��ι Μαλδίβες και του Βασίλη η Νότια Αμερική!

Ισχύει τελικά αυτό που λένε ότι το κοινό στην επαρχεία είναι διαφορετικό από ότι αυτό της Αθήνας;

Ισχύει ότι είναι πιο θερμό το κοινό στην επαρχία. Ίσως ένας από τους λόγους είναι ότι στην Αθήνα υπάρχει υπερπληροφόρηση γύρω από την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, οπότε ο ενθουσιασμός είναι μικρότερος.

Ο φετινός χειμώνας που θα σας βρει; Περιμένουμε κάτι καινούργιο από εσάς στη σκηνή;

Φέτος θα βρισκόμαστε στη σκηνή του BOX μαζί με τις Μέλισσες. Ένα νεανικό και ιδιαίτερο σχήμα με πάρα πολλές εκπλήξεις. Ξεκινάμε στις 18 Νοεμβρίου.

Σε περιόδους κρίσης, υπάρχει το πλεονέκτημα να διαλέγει κανείς σε ποιο σχήμα θα συμμετάσχει ή κυριαρχεί η «ανάγκη να έχουμε δουλειά»;

��ε περιόδους κρίσης όλα γίνονται. Εμείς προσωπικά φέτος βέβαια έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε δουλειές και projects που μας ικανοποιούν και αισθητικά 100%.

Αν δεν ήσασταν οι Otherview, έχετε σκεφτεί κάποια άλλη δουλειά που θα μπορούσατε να κάνετε; Θα παραμένατε στην Ελλάδα, κυνηγώντας τα όνειρά σας;

Σίγουρα θα υπήρχαν άλλα σενάρια αν δεν είμασταν οι OtherView. Άλλα αυτή τη στιγμή παρέμειναν σενάρια. Το αν θα παραμέναμε Ελλάδα είναι σχετικό. Π.χ. ο Δημήτρης ήταν 5μιση χρόνια στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε και κάναμε τους OtherView. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ευκαιρί��ς!

Ως νέοι, τι πιστεύετε για την πολιτική κατάσταση της χώρας; Είστε πολιτικοποιημένοι;

Έχουμε άποψη αν και δεν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Νομίζω είναι κοινή διαπίστωση ότι είμαστε όλοι απογοητευμένοι από το πολιτικό τοπίο. Και επίσης υπάρχει και μια απροσδιόριστη αίσθηση ότι εκεί που τα ‘χεις δει όλα κάποιος θα πεταχτεί και θα τα κάνει χειρότερα. Η λύση είναι εμείς σαν άνθρωποι να αλλάξουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που ανά διαστήματα περνάνε πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα κομμάτια τους. Θα το τολμούσατε;

Θα το τολμούσαμε αλλά σίγουρα δεν ξέρουμε το πώς και πότε.

OtherView Photo 2016.jpgΌταν βγαίνετε για καφέ με τους φίλους σας, για τι θέματα συζητάτε; Τι ακούτε από τους συνομηλίκους σας που δουλεύουν μακριά από τα φώτα;

Συζητάμε για μουσική, τέχνες, για ταξίδια και πολλές φορές και για θέματα που είναι στην επικαιρότητα. Το τι ακούμε από τους άλλους διαφέρει ανάλογα με την φάση στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Άλλα ακούς από τον φοιτητή, άλλα από στέλεχος πολυεθνικής, κλπ. Έχουμε μεγάλη γκάμα φίλων.

Ποιο είναι το μότο του καθενός και τι σας έκανε να καταλήξετε σε αυτό;

Δημήτρης: Now. Φοράω και ένα ρολόι που δεν έχει ώρα απλά γράφει NOW, δηλαδή Τώρα. Νομίζουμε ότι έχουμε χρόνο και τον σπαταλάμε αλόγιστα. Γιαυτό κάνε αυτό που θες τώρα!
Έλενα: Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο! Όλοι χάσαμε αγαπημένους ανθρώπους και μάθαμε να εκτιμούμε τη ζωή λίγο παραπάνω
Βασίλης: Δες τη ζωή αλλιώς..keep otherviewing! Σε μία καθημερινότητα που σε καταπιέζει απ’ όλες τις μεριές ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις και να εξελιχθείς είναι να έχεις την φαντασία να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Τα από τη θετική τους πλευρά.

Πώς είναι να συνεργάζονται δύο συγκροτήματα; Αναφέρομαι στη συνεργασία σας με τους Goin’ Through στο πλαίσιο της ταινίας «The Bachelor»

Οι συνεργασίες είναι κατά κανόνα πολύ ωραίες εμπειρίες γιατί ο καθένας βάζει την πινελιά του και προκύπτουν ξεχωριστά πράγματα ανεξάρτητα από το αν αρέσει ή δεν αρέσει το αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο τραγούδι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που θα ακούσετε!

Υποθέτω έχετε βρεθεί στο bachelor φίλου/ φίλης σας! Τι έχετε να θυμάστε από αυτό; Υπήρξε κάποια… ��ρελή εμπειρία;

Σε Bachelor με τόσο τρελές εκπλήξεις όπως στις ομώνυμης ταινίας που έχουμε γράψει το τραγούδι τίτλων δεν έχουμε βρεθεί ακόμα. Όταν παντρευτεί ένας από μας σίγουρα θα το κάνουμε!

Το δικό σας Bachelor πώς το έχετε φανταστεί; Ο γάμος είναι μακρινό ή κοντινό όνειρο;

Ο γάμος είναι κάτι που έρχεται από μόνο του, εφόσον έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Ακόμα δεν έχει παντρευτεί κανείς μας. Άρα... χαχαχα

Τελικά πόσο εύκολο είναι να μείνει ενωμένο ένα συγκρότημα; Τα περισσότερα κάποια στιγμή διαλύονται. Ποιο είναι το δικό μυστικό που σας κρατάει δεμένους;

Αυτό που κρατάει δεμένη μια ομάδα είναι οι κοινοί στόχοι αλλά και ο τρόπος που η ομάδα χειρίζεται την έκφραση της ιδιαιτερότητας του καθενός. Πρέπει να υπά��χει μια ισορροπία ανάμεσα στα προσωπικά και τα ομαδικά θέλω. Όποτε συμβαίνει αυτό υπάρχει και διάρκεια στα γκρουπ.

Τι λατρεύει και τι δεν αντέχει ο ένας στον άλλο;

Συνήθως αυτά που αγαπάμε στον άλλο είναι και αυτά που μας την δίνουν. Σαν τις δυο όψεις ενός νομίσματος. Π.χ. κάποιος μπορεί να είναι ορμητικός και ενθουσιώδης και αυτό να χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες να καταντάει ελάττωμα γιατί μπορεί να γίνει άκαμπτη ισχυρογνωμοσύνη.

Θα διαλέγατε ποτέ για frontwoman του συγκροτήματος μια κοπέλα που δεν είναι όσο όμορφη και όσο σέξι είναι η Έλενα; Πιστεύετε ότι κερδίζετε κοινό έτσι;

Όταν γνωρίσαμε την Έλενα δεν ήταν ακριβώς η πανέμορφη τραγουδίστρια, εννοώντας ότι ήταν μια χαρά κορίτσι, αλλά δεν είχε σχέση μ�� την πιο glam εικόνα που βλέπει ο κόσμος τώρα. Συνεπώς το έχουμε αποδείξει στην πράξη αυτό.

Έχετε και τραγούδια με αγγλικό στίχο. Είναι ένα πρώτο βήμα για μια φυγή στο εξωτερικό; Θα το «τολμούσατε» ποτέ και γιατί;

Δεν υπάρχει φυγή στο εξωτερικό. Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και απλά υπάρχει το ενδεχόμενο να προωθηθεί η μουσική σου σε άλλες αγορές. Είναι κάτι που έχουμε κάνει στο παρελθόν με το “What You Want” που είχε φθάσει Νο5 στη Ρωσία και είχε πάει καλά και στις Σκανδιναβικές χώρες. Πρόσφατα ο Δημήτρης έγραψε το βιολί στο “Take Me To Infinity” του Consoul Trainin το οποίο βρίσκεται σε πολύ υψηλές θέσεις των charts σε πάνω από 16 χώρες αυτή τη στιγμή.


Talent show: Πώς σας φαίνεται όταν νέα παιδιά ξαφνικά αποκτούν διασημότητα χωρίς τον κόπο που έχετε καταβάλλει εσείς για να φτάσετε εκεί που έχετε φτάσει σήμερα;

Δεν πρέπει να ενοχλεί κανένα αυτό, παρά μόνο τα ίδια τα παιδιά που μέσα σε λίγους μήνες τους συμπεριφέρονται σαν να είναι "απόλυτοι σταρ" αλλά δυστυχώς μετά κατά κανόνα δεν υπάρχουν δισκογραφικοί μηχανισμοί να χτίσουν καριέρες. Είναι πολύ ψυχοφθόρο το συναίσθημα να είσαι καλλιτέχνης και να έχεις γευτεί αποδοχή και αναγνωρισιμότητα και σε χρόνο dt να επιστρέφεις στην αφάνεια. Η επιτυχία και η διάρκεια είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων.

Αν ξεκινούσατε σήμερα, θα επιλέγατε να πάτε σε κάποιο τέτοιο σόου ή θα ακολουθούσατε τον πιο… παραδοσιακό δρόμο που όμως έχει περισσότερο αγώνα;

Δεν είναι κακό το να πας σε ένα σόου. Κακό είναι να μην μπορείς μετά το σόου να συνεχίσεις την επιτυχία σου. Αυτό θέλει σκληρή δουλειά, παιδεία, συνεργάτες, τύχη, να μην επαναπαύεσαι ποτέ, διαρκή εξέλιξη και πολλά ακόμα.

Συνέντευξη στην Κάσσι Φιλιππιτζή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top