ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ της Άννας Αδριανού: «Ντροπή σας» - ΒΙΝΤΕΟ

Έξαλλη η γνωστή σεναριογράφος και ηθοποιός με τον Δήμαρχο Σερρών για τα αδέσποτα ζώα

​Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Ο δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της ευθανασίας σε περίπτωση μη υιοθεσίας μετά από μια μακροχρόνια φιλοξενία στο κυνοκομείο του δήμου των Σερρών, γεγονός που εξόργισε τις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφ��ρούν τα αδέσποτα.

image.jpg
Π.Αγγελίδης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πέτρος Αγγελίδης υποστήριξε σε δημόσια δήλωση του πως «δεν υπάρχει πολύς κόσμος που να θέλει να υιοθετήσει σκυλιά» και ότι «έχουν γεμίσει με αδέσποτα τα κυνοκομεία». Ο δήμαρχος, αφού επικαλέστηκε τον νόμο, είπε πως «μαζεύουμε τα σκυλιά, τα πάμε στο κυνο��ομείο, τα ταΐζουμε, τα ποτίζουμε, τα στειρώνουμε και τα ξαναπηγαίνουμε στο φυσικό τους περιβάλλον και κάποια τα κρατάμε για υιοθεσία, όμως δεν υπάρχει πολύς κόσμος που να θέλει να υιοθετήσει. Έχουν γεμίσει τα κυνοκομεία με 500-600 σκυλιά. Είμαι υπέρ αυτού, αυτό που συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης».

O κ.Αγγελίδης υποστήριξε ότι «στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης γίνεται ευθανασία στα σκυλιά που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα κυνοκομεία και δεν υιοθετούνται». «Λέω να συμβεί (στην Ελλάδα) αυτό που συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης» τόνισε, κάνοντας λόγο για «υποκρισία ακραίων φιλόζωων».

bbf15347149e233a704d13c3b99e4a2a_L.jpg

«Τρώνε εύκολα, τα γουρουνάκια, τα κατσικάκια και τα αρνάκια και δεν θέλουν ευθανασία ούτε στα άρρωστα ζώα! Πάνω από όλα η προστασία της δημόσιας υγείας», συνέχισε ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε πως έχει και ο ίδιος σκύλος, αλλά όπως είπε τον έχει δεμένο στην αυλή του, χωρίς να ενοχλεί τους άλλους!

«Διαθέτουμε 100.000 ευρώ το χρόνο για τα σκυλιά, όταν δίνουμε 35.000 ευρώ για την κοινωνική κουζίνα! Ας πάψει αυτή η υποκρισία! Εμείς είμαστε περισσότερο φιλόζωοι από αυτούς. Μαζεύουμε τα σκυλιά τιμωρούμαστε, δεν τα μαζεύουμε πάλι τιμωρούμαστε», τόνισε, καταγγέλλοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν τον χώρο επανένταξης που δημιούργησε δίπλα στο κυνοκομείο του δήμου του.

ΕΞΑΛΛΗ Η ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

andrianou-pets-106-3.jpg

Οι δηλώσεις του κυρίου Αγγελίδη προκάλεσαν την αντίδραση της σεναριογράφου, ηθοποιού και συγγραφέως, Άννας Αδριανού, η οποία είναι μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και μέλος της φιλοζωικής Βριλησσίων, και δίνει εδώ και χρόνια μεγάλο αγώνα για την προστασία των ζωών.

Με επιστολή της προς τον κύριο Πέτρο Αγγελίδη εκφράζει την αγανάκτηση της, υπενθυμίζοντας τους νόμους των πολιτισμένων κρατών για τα ζώα. Με σκληρό ύφος η αγαπημένη καλλιτέχνης, ζητά απαντήσεις, ρωτώντας τον δήμαρχο Σερρών «θα τα καταδικάσετε σε ευθανασία; γιατί; για να μην δίνουν οι δήμοι τα λίγα κονδύλια που χρειάζονται για τις στει��ώσεις; για να τα τρώτε;».

Τον προειδοποιεί πως θα υπάρξουν αντιδράσεις και ότι όλοι οι φιλόζωοι θα βρεθούν απέναντι στο ενδεχόμενο να γίνει ευθανασία σε ζώα που παραμένουν πολύ καιρό στα κυνοκομεία, ενώ κλείνει την επιστολή της με μια γνωστή φράση του Ινδού φιλοσόφου, Μαχάτμα Γκάντι πως «ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα».

Αναλυτικά η επιστολή της Άννας Αδριανού στον Δήμαρχο Σερρών

"Ντροπή σας κύριε Δήμαρχε... Στα πολιτισμένα κράτη ως τα αναφέρατε οι πολίτες δεν εγκαταλείπουν τα ζώα τους , δεν τα κακοποιούν, έχουν συνείδηση της ευθύνης απέναντι τους .... και αν κάνουν κάτι από τα παραπάνω, οι νόμο�� του κράτους είναι πολύ αυστηροί. Εδώ που τα ζώα είναι για τους περισσότερους κάτι ανάμεσα σε σκουπίδια και εξιλαστήρια θύματα... θα τα καταδικάσετε σε ευθανασία; γιατί; για να μην δίνουν οι δήμοι τα λίγα κονδύλια που χρειάζονται για τις στειρώσεις; για να τα τρώτε; θα μας βρείτε όλους απέναντι με κάθε τρόπο. Και κυρίως τους ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος. Οι φιλόζωοι δεν είναι από τα ανθρωπάκια που κοιτούν το συμφέρον τους και σκύβουν το κεφάλι. Γιατί και αυτοί, όπως και οι αληθινά φιλάνθρωποι κινούνται από συμπόνια και ευαισθησία και αλτρουισμό. "Ο πολιτισμός ενός λαού και ενός κράτους φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα πλάσματα που είναι στο απόλυτο έλεος του: Τα ζώα". Το είπε ο Γκάντι... Μήπως ήταν και αυτός απολίτιστος κύριε Δήμαρχε;

ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ"

ΒΙΝΤΕΟ Infonews24.gr

Της Άννας Σταματιάδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top