Η δικηγόρος του Μ.Χατζηγιάννη στο Star: Αθώος για την φοροδιαφυγή μετά από απόφαση-σταθμό

Ο τραγουδιστής δικαιώνεται ενώ το Δημόσιο θα πρέπει να του επιστρέψει και 750.000 ευρώ

​Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ελληνικό Δημόσιο σημειώσατε 1, καθώς όπως έχει ήδη γράψει αποκλειστικά το star.gr, απόφαση σταθμός του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνει τον τραγουδιστή για την υπόθεση των αδικαιολόγητων εμβασμάτων στο εξωτερικό και προκαλεί πονοκέφαλο στις φορολογικές αρχές της χώρ��ς.

Μιλώντας στο Star, η Ευαγγελία Μάντζου, δικηγόρος Φορολογικού Δικαίου και δικηγόρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη δήλωσε για την αθώωση του τραγουδιστή:

«Η απόφαση είναι πιλοτι��ή και αφορά πλήθος φορολογουμένων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό διότι για πρώτη φορά κρίνεται ο πραγματικός χρόνος φορολόγησης των ποσών αυτών και των εμβασμάτων καθώς και το τι αποτελεί άγνωστης πηγής εισόδημα για τους φορολογουμένους με παρόμοια προβλήματα».

Και πρόσθεσε πως:

«Με την απόφαση αυτή κρίθηκε ότι πρέπει να ακυρωθούν στο σύνολό τους τα πρόστιμα αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι η εφορία πρέπει να του επιστρέψει όσα αχρεωστήτως είχε καταβάλλει μέχρι σήμερα ...και αφετέρου να αρθούν όλα τα σε βάρος του επιβληθέντα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως είναι και η κατάσχεση των ακινήτων».

Να υπενθυμίσουμε, πως όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πόρισμα των φορολογικών αρχών, ο τραγουδιστής απέκρυψε από την Εφορία, εμβάσματα στην Κύπρο, την περίοδο 2010-2011 που έφταναν τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ.

sg.jpg

Ο τραγουδιστής από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό αποκτήθηκε νόμιμα από την επαγγελματική του δραστηριότητα και έχει φορολογηθεί.

Οι φορολογικές αρχές μάλιστα του επέβαλαν πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αφού υπήχθη στη ρύθμιση των 100 δόσεων κατέβαλλε κάθε μήνα 45.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο Μάϊο, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε δηλώσει στην κάμερα του Star μετά τη συζήτηση της προσφυγής του, πως:

«Σέβομαι και ελπίζω στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης».

Σήμερα η τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έρχεται να τον απαλλάξει από τα υπέρογκα πρόστιμα.

Τέλος καλό όλα καλά όμως για τον τραγουδιστή ο οποίος ήδη ετοιμάζει το νέο του δίσκο και τις χειμερινές του εμφανίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ star.gr:Απόφαση σταθμός για τον Μ.Χατζηγιάννη- Πλήρης δικαίωση για τον καλλιτέχνη

Aποκλειστικό Star:Ο Χατζηγιάννης μιλά πρώτη φορά για την υπόθεση που τον έστειλε στο δικαστήριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top