Πέθανε από Αλτσχάιμερ ο «Γουίλι Γουόνκα» - Θρήνος για το γνωστό κωμικό!

«Έφυγε» στα 83 του ο Τζιν Γουάιλντερ

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 83 ετών, άφησε ένας από τους πιο γνωστούς κωμικούς του κινηματογράφου, ο Τζιν Γουάιλντερ, μετά από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ!

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ανιψιός του ταλαντούχου ηθοποιού, με μία συγκινητική ανακοίνωση που ανέφερε: «κατανοούμε ότι παρά τις συναισθηματικές και σωματικές προκλήσεις που παρουσίαζε η κατάστασή του, ήμασταν από τους τυχερούς, αφού α��τή η ύπουλη ασθένεια -σε αντίθεση με πολλές άλλες περιπτώσεις- δεν του είχε κλέψει την ικανότητα να αναγνωρίζει τα πολύ κοντινά του πρόσωπα, ούτε είχε αλλοιώσει την ευγενική του φύση και την γαλήνια προσωπικότητά του. Η απόφαση να περιμένουμε μέχρι αυτήν τη στιγμή για να αποκαλύψουμε την κατάστασή του δεν πάρθηκε λόγω ματαιοδοξίας αλλά περισσότερο γιατί δεν θέλαμε να εκθέσουμε σε ένα τόσο θλιβερό ενήλικο πρόβλημα τα παιδιά που τον έβλεπαν στον δρόμο, του χαμογελούσαν και του φώναζαν "Να ο Γουίλι Γουόνκα". Ο ίδιος δεν άντεχε την ιδέα να σβήσει έστω και ένα παιδικό χαμόγελο».

o-GENE-WILDER-CHARLIE-AND-THE-CHOCOLATE-FACTORY-facebook (640x800).jpg
(Στο ρόλο του «Γουίλι Γουόνκα» που τον έκανε ευρύτερα γνωστό)

Γεννημένος στις 11 Ιουνίου του 1933, ο Ζερόμ Ζίλμπερμαν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά με το «Μπόνι και Κλάιντ». Πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας», το «Φρανγκεστάιν Τζούνιορ» και «Οι παραγωγοί», με τις δύο τελευταίες ταινίες να του χαρίζουν και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2013, στο «Something to Remember You By».

GeneWilder1-640x480.jpg

Εκτός από τις επιτυχίες του, ο ηθοποιός έγινε εγνωστός και από το γάμο του με την Τζίλντα Ράντνερ, τη σταρ του «Saturday Night», η οποία, δύο χρόνια αφότου παντρεύτηκαν, διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες και απεβίωσε στα 42 της χρόνια.

Wilder_Gene_640x360.jpg

Το 1999 ο Γουάιλντερ διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkins (δηλαδή καρκίνο που προέρχεται από λεμφοκύτταρα) και είχε υποβληθεί σε θεραπείες με ακτινοβολίες και μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων.

Gene_Wilder_-_Gilda_Radner.jpg
(Ο Τζιν Γουάιλντερ και η Τζίλντα Ράντνερ)

gen2.jpg
(Στην ταινία «Φρανγκεστάιν Τζούνιορ»)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top