Πέθανε η «βασίλισσα των πλεκτών» Σόνια Ρικέλ

«Χτυπημένη» από πάρκινσον «έφυγε» η Γαλλίδα σχεδιάστρια

Πέθανε η «βασίλισσα των πλεκτών» Σόνια Ρικέλ

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 86 ετών, η Γαλλίδα σχεδιάστρια Σόνια Ρικέλ, η επονομαζόμενη «βασίλισσα των πλεκτών».

Όπως ανακοίνωσε η κόρη της, η ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο σπίτι της, στο Παρίσι, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον.

_90917441_92199e10-574f-42d1-8ff6-deb6b2fbd8c3.jpg

Προερχόμενη από οικογένεια ανώτερης τάξης, η Σόνια Ρικέλ γεννήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα στις 25 Μαΐου του 1930 και ήταν η μεγαλύτερη από τα πέντε αδέρφια της οικογένειας. Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μόδας έγινε σε ηλικία 17 ετών, οπότε και άρχισε να δουλεύει σε κατάστημα με υφάσματα, ντύνοντας τις βιτρίνες του.

Το 1953 παντρεύτηκε Σαν Ρικέλ, τον ιδιοκτήτη της «Laura boutique» που πωλούσε ρούχα πολυτελείας, κατάστημα στο οποίο δημιούργησε και πούλησε το πρώτο πουλόβερ της. Η αρχή της μεγάλης πορείας της άρχισε το 1960, όταν ένα από τα πλεκτά της έγινε εξώφυλλο στη «Vogue», ενώ το 1965 δημιούργησε οίκο με το όνομά της.

collage.jpg
(Σκάρλετ Γιόχανσον και Μιράντα Κερ, με δημιουργίες του οίκου)

Μεταξύ των Α-list πελατών της Ρικέλ ήταν και η θρυλική ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν, η οποία αγόρασε 14 πουλόβερ σε κάθε χρώμα!

Συμπαραστάτης της σχεδιάστριας στάθηκε ο σύζυγός της, ο οποίος, ακόμα και μετά το διαζύγιό τους, ίδρυσε μαζί της το εμπορικό σήμα Sonia Rykiel, το 1968. Σήμερα, το ready-to-wear label συνεχίζεται και, μάλιστα, θα παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν στην επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top