Σαν σήμερα έσβησαν για πάντα τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου

Το χαστούκι που έφαγε, ο έρωτας με τον Καζάκο και οι πολλές ταινίες που πρωταγωνίστησε

Σαν σήμερα έσβησαν για πάντα τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου

Ήταν 27 Ιουλίου του 1992 όταν η Τζένη Καρέζη έκλεισε μια για πάντα τα καταγάλανα μάτια της μετά από τη σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου, το 1932 και το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη.

hqdefault.jpg

Παρόλο που ήταν μοναχοπαίδι, ο πατέρας της, Κώστας Καρπούζης, που ήταν γυμνασιάρχης ήταν πολύ αυστηρός μαζί της και δεν της έκανε εύκολα τα χατίρια.

Την είχε στείλει σε καθολικό σχολείο, στην Ελληνογαλλική Σχολή και όταν την ώρα του μαθήματος μία καλόγρια φώναξε την ηθοποιό Τζένη αντί για Ευγενία, εκείνος έγινε έξαλλος αφού ήταν βαθιά συντηρητικό��.

tzeni5.jpg

Αντίθετος ήταν και με την απόφασή της να γίνει ηθοποιός η ίδια μάλιστα για να καταφέρει να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο έκανε ακόμα και απεργία πείνας.

Φοιτούσε κρυφά στο Εθνικό και όταν ο πατέρας της το ανακάλυψε της έριξε ένα γερό χαστούκι. Αυτή ήταν και η αφορμή για να έρθουν σε ρήξη με την Τζένη να μαζεύει τελικά τα πράγματά της και να φεύγει από το σπίτι.

Ελάχιστες φορές τον είδε από τότε ενώ όταν εκείνος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό, η ηθοποιός ήταν συντετριμμένη.

1 (679x385).jpg

(Η φωτογραφία είναι από τα γυρίσματα της ταινίας το "Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος")

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το κάνει το 1955 στην ταινία «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο» ενώ μετά έπαιξε σε πάνω από τριάντα κινηματογραφικές ταινίες.

Ανάμεσα σ’ αυτές «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» (1960), «Η νύφη το ’σκασε» (1962),, «Δεσποινίς διευθυντής (1964), «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965), «Τζένη - Τζένη» (1966), «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» (1968) και «Μια γυναίκα στην αντίσταση» (1970).

kokkina-fanaria.jpg

Σταθμός στην καριέρα της ήταν ο ρόλος της στα «Κόκκινα Φανάρια», που την οδήγησε το καλοκαίρι του '64, στο κόκκινο χαλί των Κανών.

Ο ξένος τύπος μαγεύτηκε από την ομορφιά της Ελληνίδας ηθοποιού, που τη χαρακτήρισε «βεντέτα χωρίς βεντετισμούς».

tze6_b.jpg
(H Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο και τον γιο τους)

Παράλληλα η συγκεκριμένη ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Ο πρώτος της έρωτας ήταν με τον ηθοποιό Γιώργο Παππά ενώ το 1962 παντρεύτηκε τον Ζάχο Χατζηφωτίου. Το ζευγάρι ταξίδευε συχνά στο Παρίσι και ζούσε έντονα την κοσμική ζωή. Ο γάμος τους κράτησε πέντε χρόνια.

Την άνοιξη του 1968 η Τζένη ερωτεύτηκε με τον Κώστα Καζάκο στα γυρίσματα της ταινίας «Κοντσέρτο για Πολυβόλα», στην Ισθμό της Κορίνθου. Γρήγορα αποφάσισαν να παντρευτούν και έμειναν μαζί 27 ολόκληρα χρόνια αποκτώντας ένα γιο τον Κωνσταντίνο που είναι επίσης ηθοποιός.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top