Σαν σήμερα γεννήθηκε ο τροβαδούρος του έρωτα, Τόλης Βοσκόπουλος

Τον έχουν χαρακτηρίσει καλλιτέχνη με το «άγγιγμα του Μίδα»

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο τροβαδούρος του έρωτα, Τόλης Βοσκόπουλος

Ιδιαίτερη μέρα για τον Τόλη Βοσκόπουλο είναι αυτή αφού σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια ήρθε στον κόσμο.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου το 1940 στην Κοκκινιά στον Πειραιά γεννήθηκε ο μεγάλος μας τραγουδιστής που έχει κάνει πολλούς και πολλές να χύσουν πολλά δάκρυα ακούγοντας τα τραγούδια του.

Ο Τόλης είναι το δωδέκατο παιδί της οικογένειάς του και το μοναδικό αγόρι. Είχε έντεκα αδερφές οι οποίες και ήταν πολύ μεγαλύτερές του.Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στο θέατρο το 1958 και έπειτα έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Ανάμεσα σ’ αυτές το «Κάτι να καίει», «Ένας ζόρικος δεκανέας», «Μία αγάπη, μια ζωή», «Μαριχουάνα Στοπ» και πολλές άλλες.

ResizerBNLXWRY8.jpg
(Eδώ είναι στην ταινία "Μαριχουάνα Στοπ" μαζί με την Ζωή Λάσκαρη)

Το 1963 έκανε τα πρώτα βήματά του στο τραγούδι με το «Βήμα-βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα.

Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με το τραγούδι «Αγωνία» το οποίο και είχε συνθέσει ο Γιώργος Ζαμπέτας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις ενώ ήταν και το τραγούδι που τον καθιέρωσε ως λαϊκό τραγουδιστή.

455g98g7-400x198.jpg
(Ο μεγάλος μας καλλιτέχνης γαμπρός στον πρώτο γάμο που έκανε με τη Στέλλα Στρατηγού)

Μετά από αυτό ακολούθησαν κι άλλα όπως το «Εγώ αγαπώ μια”, «Πριν χαθεί το όνειρό μας» «Ανεπανάληπτος», «Γαλανομάτα μάγισσα», «η αγάπη στην ουσία», «Εγώ αγαπώ μία, «Το φεγγάρι απάνω θέε μου», «Αποκοιμήθηκα», «Δυο καρδιές», «Έλεγες» και πολλά άλλα κομμάτια που άγγιξαν την καρδιά του κοινού.

Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχους όσο και μουσική που έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες.

voskopoulosmarinela.jpg
(ο Τόλης με την δεύτερη σύζυγό του και μεγάλη μας τραγουδίστρια Μαρινέλα)

Ο Τόλης ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που ερμήνευσε τις επιτυχίες του όρθιος καθώς εκείνη την εποχή συνηθίζονταν οι καλλιτέχνες να τραγουδούν καθιστοί. Πολλοί τον χαρακτήρισαν και ως καλλιτέχνη με το «άγγιγμα του Μίδα» δεδομένου ότι από το 1960 ως το 1990 ήταν από τους καλλιτέχνες με την υψηλότερη αμοιβή.

antzela.jpg

Όσο για την προσωπική του ζωή;

Ο Τόλης έχει κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος ήταν με την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού, ο δεύτερος με την Μαρινέλλα, ο τρίτος με την Τζούλια Παπαδημητρίου, ο οποίος και δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο(σ.σ: ο τραγουδιστής είχε ζητήσει να γίνει DNA στην κόρη του Χαρά αφού δεν πίστευε πως ήταν ο μπαμπάς της) και ο τελευταίος με την Άντζελα Γκερέκου με την οποία και απόκτησε μία κόρη την Μαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ τα «καυτά�� φιλιά Ελληνίδας ηθοποιού στα μπουζούκια!

Νέα δικαστική διαμάχη για το test DNA της Χαράς Βοσκοπούλου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top