Αντζελίνα Τζολί: Το μήνυμα και το «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό

Έκανε έκκληση να υπάρξει μια διεθνής ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό για την κατανόηση κ��ι γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είπε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία, όπως σας γράψαμε από το star.gr, αναχώρησε με το λίαρ τζετ της το μεσημέρι της Πέμπτης από τη χώρα μας για το Λονδίνο.

Παράλληλα, η 40χρονη χολιγουντιανή σταρ και Πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκανε έκκληση να υπάρξει μια διεθνής ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, «αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν».

160316134554_4499.jpg
«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και τη γενναιοδωρία του για την αντιμετώπιση εν μέσω δύσκολων συνθηκών, καθώς και τις προσπάθειες των εθελοντών και τοπικών οργανώσεων που γνώρισα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι, εργάζονται όλο το 24ωρο για την υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή απάντηση ίση με την κλίμακα της παγκόσμιας κρίσης των προσφύγων, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά αυτό θα πρέπει να πάει ακόμη πιο πέρα» δήλωσε η Τζολί, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

«Ανυπομονώ ώστε η Ύπατη Αρμοστεία να είναι σε θέση να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ελ��ηνικές αρχές για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, και μαζί με τους εταίρους της, να στηρίξει τις προσπάθειες των αρχών ώστε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική καταγραφή, καθώς και την πρόσβαση στο άσυλο και τη μετεγκατάσταση, με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους είναι οι πιο ευάλωτοι» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες: Το «χρυσό» δώρο της Τζολί σε προσφυγόπουλο-ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top