Πέθανε ο θρυλικός παραγωγός των Beatles- Θρήνος για το πέμπτο σκαθάρι

Ήταν παγκοσμίως ένα από τα πιο δημιουργικά ταλέντα στη μουσική

Την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών, άφησε ο Τζόρτζ Μάρτιν, γνωστός και ως το «πέμπτο σκαθάρι» των Beatles.

George-Martin.jpg
Ο θρυλικός δισκογραφικός παραγωγός, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών, με τον θάνατό του να επιβεβαιώνεται αρχικά μέσω Twitter, από τον Ρίνγκο Σταρ και από τον γιο του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, Σιν Όνο Λένον.

George-Martin-conducting-Beatles-554-46.jpg
Γεννημένος στο Λονδίνο το 1926, ο Μάρτιν σπούδασε πιάνο και όμποε. Στη δεκαετία του ’50 ηχογράφησε αρκετές jazz και lounge δουλειές για την «Parlophone Records» της οποίας ήταν επικεφαλής όταν πρώτη φορά άκουσε το demo των «Σκαθαριών», το 1962.

george-martin-studio-eighties-corbis-970-80.jpg
Εκτός από τις παραγωγές του με τους Beatles, ο Μάρτιν κέρδισε πολλά βραβεία Grammy για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως οι Gerry and the Pacemakers, η Shirley Bassey και η Cilla Black.

martin_6.jpg
Ο τίτλος το «πέμπτο σκαθάρι», του βγήκε επειδή ήταν ο άνθρωπος που είχε κάνει τις παραγωγές σε όλες τις δουλειές του θρυλικού συγκροτήματος, εκτός από το «Let It Be», του οποίου την παραγωγή είχε κάνει ο Φιλ Σπέκτορ.

sdlv270606a_18.jpg
Να αναφέρουμε τέλος, πως για εβδομήντα ολόκληρα χρόνια, ο Τζόρτζ Μάρτιν ήταν πηγή έμπνευσης για όλους, ενώ αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως ένα από τα πιο δημιουργικά ταλέ��τα της μουσικής, αποκτώντας το 1996 τον τίτλο του Sir.
spl51194_001.jpg
spl51194_015.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top