Tips μαγειρικής για ένα αξέχαστο ρομαντικό δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου!

Τι προτείνει ο σεφ Βασίλης Τζίμας

Tips μαγειρικής για ένα αξέχαστο ρομαντικό δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου!

​Πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και υπάρχουν πολλά ζευγά��ια που θα επιλέξουν να τη γιορτάσουν στο σπίτι υπό το φως των κεριών, με απαλή μουσική και ένα ρομαντικό δείπνο. Τι θα μπορούσε όμως να μαγειρέψει κανείς για να εντυπωσιάσει τον/ την καλεσμένη του και να κερδίσει τον εκλεκτό του/ της καρδιάς του;

Σύμφωνα με τον executive chef του εστιατορίου «Mandarin», Βασίλη Τ��ίμα, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες τις οποίες ο επίδοξος «Valentine Chef» θα πρέπει να προσέξει!

«Καταρχήν μην πανικοβάλλεστε… Το άγχος και στη μαγειρική φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά…Επηρεάζει τα πάντα από την επιλογή του λάθους φαγητού, μέχρι και την γεύση. Αν δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε απλές και γνώριμες συνταγές», αναφέρει ο σεφ και εξηγεί ότι... υπάρχει «λάθος φαγητό»: «φυσικά και υπάρχει! Όλα τα φαγητά δεν είναι για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις, ούτε όλοι οι άνθρωποι αρέσκονται στις ίδιες γεύσεις. Για παράδειγμα, εάν θες να προετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο θα πρέπει να αποφύγεις γεύματα που φτιάχνονται από υλικά τα οποία αφήνουν βαρύ το αποτύπωμά τους στη γεύση. Παραδόξως, το ίδιο ισχύει και για τις τροφές που έχουν χαρακτηριστεί ως αφροδισιακές, όπως τα θαλασσινά (μύδια, οστρακοειδή κτλ) και αυτό γιατί μπορεί πολύ απλά να μην τα τρώει ο σύντροφος σας. Για να μην μπείτε σε κόπο άδικα, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή έρευνα για τις διατροφικές της/του προτιμήσεις».

Τι άλλο θα πρέπει να προσέξει κανείς;
«Τους συνδυασμούς! Πρέπει να προσέξετε τους συνδυασμούς! Μην αρχίζετε να μπερδεύετε τα υλικά και τις γεύσεις ασύδοτα, προσμένοντας ένα καλό αποτέλεσμα. Δε πρόκειται να γίνει έτσι απλά….χρειάζεται εμπειρία και δοκιμές για ένα γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης, αποφύγετε τα πολύ καυτερά μπαχαρικά (όπως τσίλι και σκόρδο) και φροντίστε να συμπεριλάβετε στο μενού σας ένα επιδόρπιο», συμβουλεύει ο ίδιος.

Οι προτάσεις του σεφ Βασίλη Τζίμα:

- Kατσικίσιο Tυρί Με Σούπα Από Φράουλες

- Σαλάτα Mε Νούντλς Kαι Γαρίδες

- Φιλέτο Μοσχάρι με Κρούστα από Πιπέρια Μουστάρδα Και Πουρέ Πατάτας Με Μασκαρπόνε

- Διπλή μους σοκολάτας

Όσο για το ποιος μαγειρεύει καλύτερα, οι άνδρες ή οι γυναικες;
«Πιστεύω ότι μαγειρεύουν καλύτερα όσοι έχουν πάθος και έρωτα με την μαγειρική και όλο αυτό θέλουν να το αποτυπώσουν στα φαγητά τους!», απαντά ο σεφ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top