O σεξισμός και η Τζένιφερ Λόρενς: Το Χόλιγουντ στηρίζει την όμορφη ηθοποιό

«Γιατί οι άνδρες αμείβονται περισσότερο;» αναρωτήθηκε

O σεξισμός και η Τζένιφερ Λόρενς: Το Χόλιγουντ στηρίζει την όμορφη ηθοποιό
Πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ τάχθηκαν στο πλευρό της ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς, που κατήγγειλε δημοσίως τις μισθολογικές διακρίσεις στο Χόλιγουντ ανάμεσα στις γυναίκες και στους άντρες συναδέλφους τους.
Πρώτος και καλύτερος ο Μπράντλεϊ Κούπερ χαιρέτισε την απόφαση της Τζένιφερ Λόρενς να μιλήσει για το σεξισμό ως προς τις αμοιβές των ηθοποιών στο Χόλιγουντ. Οι δύο τους έχουν παίξει μαζί σε πολλές ταινίες και ο Κούπερ είπε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
«Το γεγονός ότι είναι διάσημη της δίνει ένα ισχυρό "βήμα". Θα άκουγε ο κόσμος αν τα έλεγε μια άλλη γυναίκα;» δήλωσε.
Στο πλευρό της συναδέλφου τους τάχθηκαν πολλές σταρ της οθόνης.
«Είναι βαρετό, βαρετό, βαρετό.. Ας τελειώνουμε με αυτό. Δεν είναι μόνο η βιομηχανία κινηματογράφου. Συμβαίνει σε όλες. Εννοώ, ίδια αμοιβή για την ίδια δουλειά!» είπε η Κέιτ Μπλάνσετ.
«Νομίζω ότι ήταν πολύ γενναίο που το είπε έτσι. Μέρος του προβλήματος είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν ότι δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν για το χάσμα φύλλων και μισθών» δήλωσε η Γκουίνεθ Πάλτροου.
«Ευελπιστώ ότι θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε "Είναι γελοίο. Είμαστε στο 2015 και όλοι πρέπει να αμείβονται ίσα”» είπε η Τζέσικα Τσάστεϊν.
«"Ω, Τζένιφερ Λόρενς, σ’ αγαπώ"» έγραψε στο twitter η Εμμα Γουότσον που είχε πει από το βήμα του ΟΗΕ: «Ο φεμινισμός είναι εξ' ορισμού η πεποίθηση ότι άντρες και γυναίκες θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες».
Η βραβευμένη με Οσκαρ, Λόρενς, ήταν πέρσι η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός με 52.000.000$.
Ανησυχούσε ότι θα τη χαρακτήριζαν κακομαθημένη αν διαπραγματευόταν σκληρά. Όταν όμως διέρρευσαν e-mails της Sony, ανακάλυψε ότι πληρωνόταν εκατομμύρια λιγότερα από τους συμπρωταγωνιστές της και άλλαξε στάση.
Έτσι προχθές με το άρθρο της «Γιατί αμείβομαι λιγότερο από τους άντρες συμπρωταγωνιστές μου» εξέφρασε την οργή της για το καθεστώς αυτό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top