Έλληνας τραγουδιστής: «είμαι “χτυπημένος” από την κρίση. Έχασα το σπίτι μου»

Τι αποκαλύπτει για τα οικονομικά του προβλήματα

Το ότι ανήκει στην μερίδα των Ελλήνων που έχασαν το σπίτι τους λόγω της οικονομικής κρίσης εξομολογείται γνωστός τραγουδιστής, αποκαλύπτοντας ότι το πούλησε για να μην του το πάρει η τράπεζα! Παράλληλα, ευχαριστεί τον κόσμο που πηγαίνει να τον ακούσει και, έτσι, τον βοηθά να επιβιώνει!

«Η κρίση επηρέασε τους καλλιτέχνες πάρα πολύ. Εγώ είμαι μουσικοσυνθέτης και ζω από πνευματικά δικαιώματα και, πριν την κρίση είναι γνωστό ότι η δισκογραφία είχε καταστραφεί λόγω της πειρατείας. Ήρθε και η κρίση και.. έδεσε! Δεν έμεινε τίποτε για εμάς. Είμαι "χτυπημένος” από την κρίση γι' αυτό και μιλάω από μέσα. Είναι γνωστό ότι έχασα το σπίτι μου πριν λίγα χρόνια, αναγκάστηκα να το πουλήσω για να μην μου το πάρει η τράπεζα. Αυτή η ιστορία, σε μαθαίνει να είσαι ολιγαρκής, είμαι στο πατρικό μου, ένα πολύ μικρότερο σπίτι, αλλά έχω μάθει με αυτ��. Χτυπήθηκα όμως πριν την κρίση γιατί, ζώντας, από τα πνευματικά δικαιώματα, είχα ήδη καταστραφεί από την πειρατεία», λέει, στην εφημερίδα «Ροδιακή», ο Κώστας Μπίγαλης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη χώρα μας, ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρει: «βιώνουμε μια άδικη για εμένα κρίση. Δεν μπορεί να κυκλοφορείς στην Αθήνα και να βλέπεις ανθρώπους με κοστούμια και να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια ή να περιμένουν τις πίσω πόρτες των σούπερ μάρκετ. Αυτό με προσβάλλει, με θυμώνει και με απογοητεύει. Είναι πολύ άδικη αυτή η κρίση, ευθύνεται μια κάστα συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι εξακολουθούν να κινούνται για "πάρτη" τους, να μην τους ενδιαφέρει τίποτε. Πιστεύω, όμως, πως επειδή η δημοκρατία λειτουργεί με την αρχή της πλειοψηφίας, οι πιο πολ��οί έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν. Γιατί, αν αφήσουμε αυτούς τους "παρτάκηδες", θα εξαφανιστεί η μεσαία τάξη. Γιατί η μεσαία τάξη, στην οποία ανήκω και εγώ, θεωρούμαστε ελαττωματική. Για αυτό και ο νεοφιλελευθερισμός, που είναι μια μάστιγα του πλανήτη σήμερα, μια οικονομική θεωρία θανάσιμα ανταγωνιστική, τους αδύναμους θέλει να τους εξαφανίσει. Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να υπάρχει δικαιοσύνη. Να πληρώνει ο καθένας τους φόρους που του αναλογούν και να έχουμε ένα ισορροπημένο κράτος όπως π.χ. η Νορβηγία. Που είναι 5η οικονομία στον κόσμο, η οποία έχει ελεύθερη οικονομία, καπιταλιστικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα πανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Είναι μια χώρα πρότυπο. Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν λίγο καλύτερα, γιατί έχουμε σοβαρό έλλειμμα δικαιοσύνης στην Ελλάδα, πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και όλοι, ανάλογα με τη φιλοσοφία τους για τη ζωή να ζει. Να ζει καλά και να κοιτάμε ο ένας τον άλλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top