ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: το γράμμα που συγκίνησε τον Γιάννη Πλούταρχο!

Τι έγραψε ένας από τους καταξιωμένους Έλληνες στιχουργούς

ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: το γράμμα που συγκίνησε τον Γιάννη Πλούταρχο!

​Λέξεις που έκαναν το Γιάννη Πλούταρχο να συγκινηθεί, αλλά και να νιώσει υπερήφανος για τη δουλειά του, περιλαμβάνει μία επιστολή από τον Κώστα Βίρβο, έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες στιχουργούς, λίγο πριν «φύγει» από τη ζωή!

Αφορμή για την επιστολή του Κώστα Βίρβου -του ανθρώπου που από το 1947 έγραψε πάνω από 2.000 τραγούδια, όπως τα «Της Γερακίνας Γιος» και «Ανέβα Στο Τραπέζι Μου», ερμηνευμένα από τους Στέλιο Καζαντζίδη, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Καίτη Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια, Βίκυ Μοσχολιού, Μανώλη Αγγελόπουλο και άλλους- στάθηκε το αφιέρωμα που έκανε ο Γιάννης στον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Αύγουστο που μας πέρασε, στα Μακρίσια, στην Αρχαία Ολυμπία.

11817182_803966253034391_7260772031575516714_n.jpg
(Ο Κώστας Βίρβος)

«Σήμερα ο Στέλιος δεν υπάρχει πια. Η φωνή του ήταν μοναδική και είναι λάθος να προσπαθήσει κάποιος νεότερος να μιμηθεί αυτήν την φωνή. Με αυτό το σκεπτικό, η ιδέα να τραγουδήσει ο Γιάννης Πλούταρχος τα τραγούδια αυτά είναι πολύ καλή, γιατί έχει γνήσια, λαϊκή φωνή και μου αρέσει πολύ. Είναι ιδιαίτερη φωνή και πολύ διαφορετική από τον Καζαντζίδη. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα προσδώσει μια άλλη μορφή σε αυτά τα τραγούδια, είναι ένας νέος τραγουδιστής με ήθος και σεβασμό και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Εγώ πάντα εμπιστευόμουν τους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το καλό λαϊκό τραγούδι έχει ανάγκη να πάρουν τη σκυτάλη οι νέοι και ταλαντούχοι. Το χρειάζεται η κοινωνία. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Γιάννη», έγραψε ο στιχουργός, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 89 του χρόνια, λίγες ημέρες πριν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Μιλώντας για το μεγάλο μας λαϊκό τραγουδιστή, ο Γιάννης ανέφερε: «νιώθω απέραντο σεβασμό και λατρεία, τόσο για το συγκεκριμένο ρεπερτόριο όσο και για τον ερμηνευτή. Θεωρώ υποχρέωσή μου να τα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές. Και προς Θεού, δεν επιθυμώ να μπω σε οποιαδήποτε διαδικασία σύγκρισης με τον αδιαμφισβήτητα ασύγκριτο Καζαντζίδη. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μικρός μπροστά του».

Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, μέσα από τη φωνή του καταξιωμένου τραγουδιστή, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αφίσα_1 (1024x415).jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top