ΑΥΤΗ είναι η ασθένεια που αντιμετώπισε ο γιος της Καλομοίρας!

Τι οδήγησε τον δύο ετών Δημήτρη στο νοσοκομείο

​Μία χρόνια αυτοάνοση πάθηση, η μυασθένεια Gravis, οδήγησε τον έναν από τους δύο ετών δίδυμους γιους της Καλομοίρας στο νοσοκομείο, όπως αποκάλυψε η ίδια!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο μικρός Δημήτρης χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δυο εβδομάδες και η τραγουδίστρια δεν έκρυψε τη λαχτάρα, αλλά και τις ευχαριστίες της για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η μυασθένεια Gravis οφείλεται σε ανωμαλία στην μετάδοση των νευρικών σημάτων στους μυς και προκαλεί αδυναμία και κάματο των μυών του σώματος, ειδικά εκείνων που ελέγχονται από τη θέληση, όπως για παράδειγμα εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των βλεφάρων, τις εκφράσεις του προσώπου, το μάσημα, την ομιλία, την κατάποση, την κίνηση του σβέρκου και των άκρων.

Αν και η ασθένεια προσβάλλει και τα δύο φύλα, συνήθως επηρεάζονται γυναίκες μεταξύ 20 και 40 ετών, καθώς ��αι άνδρες άνω των 60, ενώ το ποσοστό εμφάνισής της είναι 20 στους 100.000 πληθυσμού.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πτώση του άνω βλεφάρου και διπλωπία λόγω κόπωσης και αδυναμίας των οφθαλμοκινητικών μυών και δυσκολία στην μάσηση και την κατάποση από τους προσβεβλημένους προσωπικούς και φαρυγγικούς μύες. Η κρίση βαριάς μυασθένειας είναι μια ξαφνική επιδείνωση των συμπτωμάτων με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η πρωταρχική θεραπεία της ασθένειας περιλαμβάνει φάρμακα και ανοσοκατασταλτικούς παράγοντες, ενώ σε κάποιους επιλεγμένους ασθενείς πραγματοποιείται αφαίρεση του θύμου, πλασμαφαίρεση ή θεραπεία με ανοσοσφαιρίνη.

«Πάντα εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά και π��γαίνω στο νοσοκομείο για να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους, αλλά αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο γιος μας είχε το πρόβλημα υγείας τώρα και εμείς νιώσαμε απερίγραπτο πόνο. Εύχομαι κανένας γονιός να μην ζήσει κάτι τέτοιο. Αυτές τις στιγμές συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία μας. Εύχομαι να βρεθούν θεραπείες για όλες τις ασθένειές και να μας φυλά ο Θεός», έγραψε, μεταξύ άλλων, η Καλομοίρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top