Έφαγε πόρτα από την Ουκρανία ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ! Tου απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα

Για πέντε χρόνια θα θεωρείται «persona non grata»

Έφαγε πόρτα από την Ουκρανία ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ! Tου απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα

​«Persona non grata» θεωρείται για την Ουκρανία ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έφαγε πόρτα από την χώρα για τα επόμενα… πέντε χρόνια!

Αφορμή, στάθηκαν οι δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα ο 66χρονος Γάλλος ηθοποιός.

spl907298_001.jpg
Τον Αύγουστο του 2014 και ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μαίνονταν στην ανατολική Ουκρανία, ο Ντεπαρντιέ (που σημειωτέον πήρε την ρωσική υπηκοότητα πριν δυο χρόνια), βγήκε και δήλωσε:

«Αγαπώ τη Ρωσία και την Ουκρανία που αποτελεί μέρος της Ρωσίας», αμφισβητώντας την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Έναν μήνα μετά έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως «είμαι πολύ περήφανος», αναφερόμενος στην άρνηση της Σερβίας να εφαρμόσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση.

spl1034557_004.jpg
Αυτά άκουσε και η εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU) Ολένα Γκουιτλιάνσκα, εξηγώντας με ανακοίνωση της ότι κατόπιν αιτήματος του υπουργείου πολιτισμού της Ουκρανίας, ο Ζεράρ Ντεπαρνιέ για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα μπει στη χώρα, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top