ΚΟΝΤΡΑ Κορτώ- Χρονοπούλου: Ξεκίνησε για το βιβλίο του Κανάκη και θα καταλήξει στα δικαστήρια

Το σχολίασε αρνητικά με τον συγγραφέα να της απαντά και να παίρνει θέση υπέρ του παρουσιαστή

​Κόντρα μεγατόνων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ και την επίσης συγγραφέα Δάφνη Χρονοπούλου, μετά από ένα κείμενο της δεύτερης για το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη στο προσωπικό της blog!

χγη.jpg
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η συγγραφέας ανέβασε ένα κείμενο, στο οποίο σχολίαζε την απόφαση του Αντώνη Κανάκη, να γράψει ένα βιβλίο για το θάνατο του πατέρα του, με ιδιαίτερα σκληρά λόγια. Το κείμενο της έχει ως εξής: «Περί κανιβάλων: Όταν πεθάνουν οι γονείς σου γράψε μας! Γνωστός τηλετέτοιος βλέπω βγάζει τσάκα -τσάκα βιβλίο για τον πατέρα του που μόλις έθαψε. Πότε το’ γράψε, πότε βρήκε εκδότη, πότε το διόρθωσαν κι επιμελήθηκαν δεν ξέρω.

Παρατηρώ με φρίκη πως όσο βουλιάζουμε στις συνέπειες της Κρίσης τόσο ο κανιβαλισμός γίνεται καθημερινότητα με όλο και πιο πολλούς διάσημους να πουλάνε τα πτώματα της μάνας και του πατέρα τους. Δυο τα πολύ γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας που θησαύρισαν πέρσι με μυθιστορίες με θέμα τις μάνες τους. Σειρά τώρα πήρε κι ο πατέρας. Βλέπετε είναι οι πωλήσεις σίγουρες. Το κοινό που διαβάζει ως επί το πλείστων είναι κυρίες μιας κάποιας ηλικίας, ��ι κυρίες που στη μοναξιά της αϋπνίας βλέπουν και τους Ράδιο Αρβύλα δίχως να συνδυάζουν πως αν και δουλεύουν με μπαράκια στη Χαλκιδική λέξη δεν έχουν πει για την Eldorado του Μπομπολιστάν που την καταστρέφει.

Μη με παρεξηγήσετε, δεν τις κατηγορώ. Είναι καλοπροαίρετες, το κοινό που συντηρεί πολλά θέατρα, το κοινό που φλερτάρουν οι πονηροί τηλεαριστοφάνηδες μα και οι υπερώριμες και υπερβραβευμένες ποιήτριες-ακαδημαϊκοί που διαμαρτύρονται όταν οι φτωχοί άστεγοι πιάνουν παγκάκια κι εκείνες σιχαίνονται να τα μοιραστούν. Όχι, τις αναγνώστριες δεν τις κατηγορώ.Περιφρονώ όμως τους κανιβάλους. Και θλίβομαι».

Ωστόσο, η φράση: «Δυο τα πολύ γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας που θησαύρισαν πέρσι με μυθιστορίες με θέμα τις μάνες τους», φαίνεται να «φωτογραφίζει» τον Αύγουστο Κορτώ, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο για τη μητέρα του.

corteau.jpg
Εκείνος πήρε αμέσως θέση και απάντησε μέσω του Facebook, γράφοντας: «Δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη. Αυτό που ξέρω, ωστόσο, είναι ότι η μνήμη των γονιών του καθενός είναι ιερή, και του ανήκει απόλυτα, και ότι όποιος τρίτος την προσβάλλει είναι το ομηρικό «άχθος αρούρης». (Και όχι, δεν με πείραξε η μπηχτή της κυρίας Χρονοπούλου, όπως βεβαίως και δεν «θησαύρισα» από τη νεκρή μου μάνα. Το Κατερινάκι ήταν μια διαδικασία ιδιωτική, μύχια, επώδυνη και ακριβή, και ουδείς μπορεί να αγγίξει τη μάνα μου όπως την περιέχω - πολλώ δε μάλλον μια τόσο επιδερμική κακοήθεια)».

2.jpg
r.jpg

Για να πάρει την σκυτάλη η Δάφνη Χρονοπούλου και να γράψει στο facebook της ότι ο Αύγουστος Κουρτώ την απειλεί με μήνυση αν δεν σβήσει σχόλιο που αναφέρεται το όνομα του!

4.jpg
Ο πόλεμος συνεχίστηκε και στο Twitter με τον συγγραφέα να αναφέρει ότι «ελπίζω να επικοινώνησε ο δικηγόρος μου μαζί σας».

drty.jpg
Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top