Βέφα Αλεξιάδου:«Πρέπει να είμαι δυνατή για να σταθώ στις δυο εγγονές μου ως γιαγιά και ως μάνα»

Μιλά ΠΡΩΤΗ φορά μετά τον ξαφνικό χαμό της κόρης της

H Βέφα Αλεξιάδου μιλά πρώτη φορά μετά τον ξαφνικό χαμό της κόρης της, Αλεξίας, που την συνέτριψε αλλά συγκλόνισε και όλη την Ελλάδα, στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου, είμαι παλικάρι, είμαι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή μου αλλά αυτό πόνεσε. Πάει η Αλεξία μου, πάει το παιδί μου» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βέφα και πρόσθεσε ξεσπώντας σε λυγμούς:

«Αυτό που πρέπει να πω είναι πως η Αλεξία δεν έφυγε με θυμό αλλά με ένα τεράστιο παράπονο, μία μεγάλη πίκρα. Ίσως όμως πια ούτε αυτό έχει σημασία. Σημασία έχει ότι η κόρη μου, η ζωή μου, το βλαστάρι μου έφυγε από τη ζωή. Πάει το κοριτσάκι μου, Πάει η Αλεξία μου».

befa1.jpg
Η εθνική μαγείρισσα που πρωταγωνίστησε επί δύο δεκαετίες στην ελληνική τηλεόραση λυγίζει στη συμφορά που βρήκε την οικογένεια της.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη να αντέξω τον πόνο, να μου δώσει το κουράγιο να σταθώ από εδώ και πέρα κοντά στις δυο εγγονές μου και γιαγιά και μάνα. Είμαι παλικάρι εί��αι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στη διάρκεια της ζωής μου αντιμετώπισα το χαμό αρκετών αγαπημένων προσώπων. Στην τρυφερή ηλικία των 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου. Στα 11 μου χρόνια τον θείο μου, αδελφό της μητέρας μου! Στη συνέχεια δυο αγαπημένες αδελφικές φίλες, κατόπιν τη γιαγιά, κι αργότερα τη μητέρα, και το σύζυγο μου. Κανένας από αυτούς δεν συγκρίνεται με το χαμό του παιδιού μου».

Τι λέει για την Αλεξία και τη σχέση της με τη μαγειρική;

«Η Αλεξία μου ήταν δυνατό μυαλό, αγωνίστρια , με δυο χρυσά χέρια η Αλεξία, μαθήτευσε την τέχνη της κουζίνας κοντά μου. Ήμουν περήφανη γι αυτή, την καμάρωνα και χαιρόμουν που θ' αφήσω τη συνέχιση του έργου μου στα άξια χέρια της. Πιστεύω να αξιώσει ο Θεός να γαλουχήσω τη μικρή εγγονή μου Βέφα, που κληρονόμησε από τη μητέρα της την αγάπη για την κουζίνα και να είναι αυτή η άξια διάδοχος και των δυο μας. Κάτοχος πτυχίου οικονομικών του Αγγλικού Πανεπιστημίου Queen Mary και MBA του London city University η γλυκιά κορούλα μου ανεδείχθη σε μια επιτυχημένη επιχειρηματία, εκδίδοντας ένα μοναδικό για την Ελλάδα περιοδικό μαγειρικής που στάθηκε στην αγορά χωρίς έσοδα διαφήμισης αλλά μόνο την αγάπη των χιλιάδων αναγνωστριών του που το λάτρεψαν. Πριν λίγες ημέρες γιόρτασε 10 χρόνια επιτυχημένης πορείες. Στη μνήμη της αφιερωμένο θα κυκλοφορήσει το πανηγυρικό Χριστουγεννιάτικο τεύχος που το είχε ήδη ετοιμάσει».

Η ίδια περιγράφει τα λόγια με την οποία την αποχαιρέτησε: «Αντίο αγαπημένη μου κόρη, έφυγες με το παράπονο γλυκιά μου κορούλα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top