Δείτε ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ από το ελληνικό ξενοδοχείο όπου θα παντρευτεί ο Κλούνεϊ!

Πώς μία οικογένεια της Κέρκυρας εμπλέκεται στον γάμο

Δείτε ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ από το ελληνικό ξενοδοχείο όπου θα παντρευτεί ο Κλούνεϊ!

Στην πάμπλουτη οικογένεια κόντηδων Παπαδόπουλου από την Κέρκυρα ανήκει το ξενοδοχείο όπου θα παντρευτούν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν το Σάββατο που μας έρχεται!

papadopoli9.jpg

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το «Palazzo Papadopoli» θα αποτελέσει το σκηνικό του πολυαναμενόμενου γάμου, που θα τελέσει ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, με κουμπάρα την αδερφή της νύφης και παρουσία 60 καλεσμένων.

papadopoli.jpg

Χτισμένο το 1550 από τον φημισμένο αρχιτέκτονα της εποχής Τζιάν Τζιάκομο, το palazzo δημιουργήθηκε για λογαριασμό μίας εύπορης οικογένειας εμπόρων, που μετακόμισε στη Βενετία από το Μπεργκάμο του Μιλάνο.

papadopoli2.jpg

Το 1718 πέρασε στα χέρια της οικογένειας Τιέπολο, μανιωδών συλλεκτών έργων τέχνης, που το εμπλούτισαν με μία τεράστια βιβλιοθήκη, πολλούς πίνακες και εντυπωσιακές τοιχογραφίες που παραμένουν έως σήμερα στα δωμάτια.

papadopoli5.jpg

Από το 1837 έως και το 1864, το palazzo άλλαξε χέρια αρκετές φορές, μέχρι που κατέληξε στην οικογένεια Παπαδόπουλου, η οποία έφτασε στην Βενετία από την Κέρκυρα. Τα αδέρφια Νικόλας και Άγγελος Παπαδόπουλος αγόρασαν το κτίσμα και έδωσαν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανακαίνισή του. Μάλιστα, το 1865 ανέθεσαν τις εργασίες στους ξακουστούς αρχιτέκτονες Τζιρόλαμο Λέβι και Μικελάντζελο Γκουγκενχάιμ, ειδικούς στην νέο-αναγεννησιακή και ροκοκό αισθητική.

papadopoli12.jpg

Εκτός από τον διακοσμητικό του πλούτο, το «Palazzo Papadopoli», στο οποίο συνέρρεαν όλοι οι rich & famous της εποχής, καινοτόμησε στη Βενετία, όντας ένα από τα πρώτα κτίρια που έβαλαν ασανσέρ, ηλεκτροφωτισμό και εσωτερικό δίκτυο τηλεφωνίας!

papadopoli14.jpg

Στο τέλος του 19ου αιώνα, η Βέρα Παπαδοπούλου Αλντομπραντίνι, κόρη του κόντη Νικόλαου Παπαδόπουλου και της Μανταλένα Αλντομπραντίνι, πήρε το palazzo ως προίκα για τον γάμο της με τον κόντη Τζιμπέρτο Αριβαμπένε, ενώ ο σημερι��ός ιδιοκτήτης είναι ο εγγονός της!

papadopoli13.jpg

To «Palazzo Papadopoli» ανήκει στην υπεροπολυτελή αλυσίδα ξενοδοχείων «Aman», το πρώτο ξενοδοχείο της οποίας βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι.

papadopoli11.jpg

Με τιμές που αρχίζουν από τα 1.270 ευρώ την βραδιά, το χλιδάτο ξενοδοχείο με «άρωμα» Ελλάδας διαθέτει, μεταξύ άλλων, 24 σουίτες, δύο εστιατόρια, spa, εντυπωσιακούς κήπους, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αλλά και υπέροχη θέα στα κανάλια του Σαν Πόλο, της μικρότερης διοικητικής περιοχής της Βενετίας, που είναι γνωστή για τις όμορφες επαύλεις, τις εκκλησίες και την αγορά της...

papadopoli4.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top