Μετά την μαστεκτομή της Τζολί, διπλασιάστηκε ο αριθμός των γυναικών που κάνουν το τεστ!

Πρώτη δημοσίευση:20/09/2014, 00:45

​Έμπνευση για πολλές γυναίκες αποτέλεσε το παράδειγμα της Αντζελίνα Τζολί, η οποία υπεβλήθη σε ειδικό τεστ ώστε να δει αν έχει το γονίδιο που προκαλεί καρκίνο, και στη συνέχεια έκανε διπλή μαστεκτομή ώστε να εξαλείψει τις πιθανότητες να νοσήσει μελλοντικά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά την ανακοίνωση της μαστεκτομής που έκανε η 38χρονη σταρ, ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται στην εν λόγω εξέταση, διπλασιάστηκε συγκριτικά με το παρελθόν!

angelina--z.jpg
Μάλιστα, οι γιατροί αποκαλούν το φαινόμενο «the Angelina effect», μια�� και όλο περισσότερες γυναίκες «ψάχνουν» να δουν αν έχουν γενετική προδιάθεση, λαμβάνοντας ενημέρωση για την σωστή πρόληψη.

angelina-2--z.jpg
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Γκάρεθ Έβανς που εργάζεται στο Τμήμα Γενετικής Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού στο νοσοκομείο St Mary, «η ανακοίνωση της Αντζελίνα Τζολί ότι έχει μια μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1, είχε πολύ μεγαλύτερη επίδραση από ανάλογες ανακοινώσεις άλλων celebrities. Πιθανόν αυτό οφείλεται στην εικόνα της λαμπερής και δυνατής γυναίκας την οποία έχει».

Και καταλήγει ο Γκάρεθ Έβανς, πως το παράδειγμα της Τζολί, «μείωσε τους φόβους των ασθενών σχετικά με την απώλεια ��ης σεξουαλικής τους ταυτότητας μετά την μαστεκτομή, και ενθάρρυνε όσες δεν είχαν προηγουμένως σχέση με την προληπτική γενετική, να την δοκιμάσουν, και να υποβληθούν σε ανάλογα τεστ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top