ΦΩΤΟ: 50 χρόνια γάμου γιόρτασαν Κωνσταντίνος και Άννα - Μαρία!

Γιόρτασαν με δεξιώσεις και δέηση στην μητρόπολη της Αθήνας

ΦΩΤΟ: 50 χρόνια γάμου γιόρτασαν Κωνσταντίνος και Άννα - Μαρία!

​Τους όρκους αγάπης και αιώνιας πίστης που αντάλλαξαν 50 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964, ανανέωσαν με δέηση στη μητρόπολη της Αθήνας ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία, ενώ το γιόρτασαν με δύο δεξιώσεις!

Αν και κλειστή καθώς είναι υπό ανακατασκευή, η μητρόπολη της Αθήνας άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης κατ’ εξαίρεση για τον τέως βασιλιά, την σύζυγό του και την οικογένειά τους.

deisi1 (800x738).jpg

Η ειδική δέηση, στον ναό όπου πριν από 50 χρόνια είχε παντρευτεί το ζευγάρι, έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και διαβάστηκε ευχή για υγεία και μακροημέρευση, ενώ έψαλλε βυζαντινή χορωδία. Μάλιστα, για την τελετή βγήκαν από το υπόγειο της Μητρόπολης οι δυο θρόνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία!

konstantinosannamaria1.jpg

Μετά το τέλος της τελετής, ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία δέχτηκαν ευχές από τους ιερείς και τους παριστάμενους προσκεκλημένους. Αργότερα το μεσημέρι, το ζευγάρι και τα παιδιά του έφαγαν στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος.

deksiosi1.jpg

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η οικογένεια παρέθεσε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, παρουσία 180 «λαμπερών» καλεσμένων. «Παρών» στη γιορτή και ο «Νηρεύς», το σκάφος με το οποίο ο Κωνταντίνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη, καθώς και το σκάφος «Αφρόεσσα», που χρησιμοποιεί τώρα το τέως βασιλικό ζευγάρι.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν πέντε πιάτα ελληνικής και γαλλικής κουζίνας, συνοδεία ορχήστρας και κλασσικών τραγουδιών από τον τενόρο Νικόλαο Καραγκιαούρη.

dipno2.jpg

Πάντως, ο εορτασμός της χρυσής επετείου του τέως βασιλικού ζευγαριού ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους από το Εξωτερ��κό παραθέτοντας prive δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Έπειτα από μία μικρή ξενάγηση στα εκθέματα, οι 50 καλεσμένοι απόλαυσαν ένα άκρως ελληνικό μενού, με σφυρίδα, σαλάτα και κρασί, με θέα τον Ιερό Βράχο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ

deksiosi2.jpg

deskiosi8.jpg

deksiosi3.jpg

deskiosi7.jpg

deskiosi6.jpg

deksiosi9.jpg

deksiosi10.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top