Ο Bono των U2 σε Μέρκελ: «Η τρόικα μας πήδ*ξε, αλλά τα καταφέραμε!»

Άγριο χώσιμο σε τρόικα από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

​Μάλλον δεν περίμεναν να τα πει έξω από τα δόντια... οι ηγέτες που ήταν παρόντες στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο!

Ο λόγος για τον Bono των U2, ο οποίος κλήθηκε στο συνέδριο να μιλήσει για τη φτώχεια στους ηγέτες των δεξιών κομμάτων. Μετά την είσοδο του, λοιπόν, με μουσική υπόκρουση των κομματιών του και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα… είπε με χειμαρρώδη ειλικρίνεια:

CDF57073EE34EB93E621909DF347339D.jpg
«Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε από μόνος του... Μας πήδηξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα, αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ, είπε: «Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν» και τόνισε:

bonoooo.jpg

«Πρέπει να υπάρξει πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς»

Bιντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top