«Ξαναχτυπά» ο Clooney: ζητά ανοικτή συζήτηση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Νέες δηλώσεις από τον ηθοποιό και, μάλιστα, στο Λονδίνο

«Ξαναχτυπά» ο Clooney: ζητά ανοικτή συζήτηση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο George Clooney τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα και, από το Λονδίνο, ζήτησε να γίνει ανοικτή συζήτηση για το θέμα!

«Τα μάρμαρα πρέπει κάποια μέρα να επιστραφούν στη χώρα που ανήκουν!», δήλωσε το Σάββατο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ο star του Hollywood, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, δήλωση για την οποία τον ευχαρίστησε ο υπουργός Πολιτισμού.

Το απόγευμα της Τρίτης και ενώ βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα για την παρουσίαση της νέας του ταινίας, ο George «ξαναχτύπησε», προτείνοντας να διεξαχθεί μια ανοικτή συζήτηση για το θέμα, σημειώνοντας ότι, τόσο το Βατικανό, όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

«Πρέπει να δούμε κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι, ότι είναι ίσως αυτό που πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός.

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων τάχθηκε και ο συμπρωταγωνιστής του Clooney, Bill Murray, αναφέροντας: «είχαν σίγουρα μια καλή διαμονή εδώ, αλλά το Λονδίνο γέμισε. Στην Ελλάδα υπάρχει αρκετός χώρος ακόμα... Η Αγγλία πρέπει να ηγηθεί αυτού του πράγματος, της επιστροφής δηλαδή της Τέχνης εκεί όπου ανήκει. Οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι – τα δ��νεισαν για λίγο, αλλά θα τα πάρουν πίσω κάποια στιγμή»!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top