ΣΟΚ για τον Tom Cruise: Του έκαναν αγωγή 1 δις για κλοπή σεναρίου!

Για την ταινία «Επικίνδυνες Αποστολές»

ΣΟΚ για τον Tom Cruise: Του έκαναν αγωγή 1 δις για κλοπή σεναρίου!

​Σε μεγάλες περιπέτειες έμπλεξε ο Tom Cruise, αφού ο σεναριογράφος Timothy Patrick McLanahan κατέθεσε εναντίον του αγωγή ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε το σενάριο!

Συγκεκριμένα ο σεναριογράφος κατέθεσε ότι η ταινία «Επικίνδυνες Αποστολές-Πρωτόκολλο: Φάντασμα» που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2011 είναι «εμπνευσμένη» από ένα σενάριο που ο ίδιος έγραψε το 1998 και επιχείρησε να το πουλήσει στο Χόλυγουντ χωρίς επιτυχία.

«Μου είπαν ότι δε μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σενάριο για να το κάνουν ταινία» έγραψε ο ενάγων αναφερόμενος στο πρακτορείο William Morris στην αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Καλιφόρνια.

Ακόμα, ο McLanahan καταγγέλλει ότι εν αγνοία του το σενάριο παραδόθηκε στο πρακτορείο που εκπροσωπεί τον Tom Cruise, το Creative Artists Agency, πριν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Στη συνέχεια όταν είδε την ταινία, ο McLanahan αμέσως συνειδητοποίησε ότι το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας καταπατούσαν τα πνευματικά δικαιώματα του «Head On», του σεναρίου που ο ίδιος είχε στείλει το 1998, λέει ο σεναριογράφος στην αγωγή εναντίον 13 προσώπων, περιλαμβανομένου του Cruise.

Από την άλλη η πλευρά του Tom Cruise υποστηρίζει ότι: «Ο Tom Cruise δεν έχει κλέψει τίποτα από κανένα».

Ο δικηγόρος του Μπερτ Φιλντς σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ακόμα ότι: «Αυτή την κακόβουλη αγωγή, που βάζει στο στόχαστρο 13 πρόσωπα, το δικαστήριο θα την βάλει πολύ γρήγορα στο αρχείο».

Ο McLanahan διεκδικεί ως αποζημίωση ένα δισεκατομμύριο δολάρια συν τους τόκους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ταινία είχε εισπράξεις 690 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από τις πωλήσεις εισιτηρίων στον κινηματογράφο, 145 εκατ. από τις πωλήσεις των DVD και εκατομμύρια δολάρια από την ενοικίαση των δίσκων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top