Γιώργος Χωραφάς: «Η γυναίκα μου με εξιτάρει, με εμπνέει, με κάνει και γελώ»

Έχει βιώσει τον ρατσισμό επειδή είναι Έλληνας

Γιώργος Χωραφάς: «Η γυναίκα μου με εξιτάρει, με εμπνέει, με κάνει και γελώ»

Ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς αν και είναι μόνιμος κάτοικος του Παρισιού, ήρθε στην Ελλάδα για να μιλήσει για τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί, «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» αλλά και για τη διεθνή καριέρα του.

Ωστόσο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην γυναίκα του, με την οποία είναι 40 ολόκληρα χρόνια παντρεμένος!

«Έχω μια γυναίκα που με εξιτάρει, με εμπνέει, με κάνει και γελώ. Είναι έξυπνη και με διασκεδάζει πάρα πολύ και έχω την προσδοκία να την διασκεδάζω και εγώ», είπε ο ηθοποιός.

Για την οικονομική κρίση είπε:

«Με θυμώνει αυτό που συμβαίνει κι αυτό που έχει γίνει ο κόσμος σήμερα και με θυμώνει ότι έχει πέσει το βάρος και η πρώτη φωτιά έχει πέσει στη χώρα αυτή».

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του Ανδρέα Πάντζη στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Γιώργος Χωραφάς μίλησε για την Ελλάδα που αγα��ά αλλά και τις δυσκολίες που περνά.

«Τα τελευταία χρόνια που έρχομαι βλέπω μια Ελλάδα η οποία υποφέρει, που είναι πληγωμένη, μία Ελλάδα που παρ' όλα αυτά ψάχνει να βρει την ουσία της. Όσο και να είναι άδικο συμβαίνει και πρέπει να βρούμε ο καθένας έναν τρόπο να βγούμε από αυτό με το κεφάλι ψηλά χωρίς να έχουμε κάνει άσχημες πράξεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε αλληλεγγύη, να γυρίζουμε ο ένας προς τον άλλον, να ακούμε ο ένας τον άλλον και όχι μόνο να μιλάμε».

Ο ίδιος ως Έλληνας που ζει στη Γαλλία είχε πολλές φορές να αντιμετωπίσει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και που η οικονομική κρίση έγινε η αιτία για να αυξηθούν και στη χώρα μας.

«Έχω αισθανθεί ξενοφοβία, έχω αισθανθεί κλισέ. Βλέπουν τους Έλληνες με έναν τρόπο πολύ επιφανειακό και πολύ μεροληπτικό αλλά υπάρχουν βλάκες παντού και υπάρχουν και έξυπνοι άνθρωποι παντού. Οι έξυπνοι που έχουν και τη μόρφωση με έχουν κάνει πολύ υπερήφανο που είμαι Έλληνας. Μου έχουν δείξει μεγάλο σεβασμό σαν Έλληνας. Όλα τα απωθημένα βγαίνουν και πολλαπλασιάζονται μέσα από την κρίση. Ελπίζω όλα αυτά τα άσχημα που βγάζουμε, τα μη γενναιόδωρα, τα πράγματα που μας πληγώνουν, όλα αυτά που μας έχουν σπρώξει να προσπαθούμε να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να δίνει ο ένας στον άλλον αξιοπρέπεια και όχι το αντίθετο. Η ξενοφοβία που βγαίνει και απαξιώνει κατηγορίες ανθρώπων είναι το ακριβώς αντίθετο που χρειάζεται».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top