Scarlett Johansson: Τέλος στη συνεργασία της με την Oxfam μετά το «απαγορευμένο» σποτ

Παλαιστίνιοι και social media της εναντιώνονται

Scarlett Johansson: Τέλος στη συνεργασία της με την Oxfam μετά το «απαγορευμένο» σποτ

Το διαφημιστικό της Scarlett Johansson για το αναψυκτικό Soda Stream άναψε φωτιές. Η διαφήμιση έγινε δημοφιλής, ωστόσο Pepsi και Coca-Cola γκρινιάζουν και με το δίκιο τους. Πέραν τούτου όμως, το σποτ έχει προκαλέσει και αντιπαραθέσεις σε διεθνές και φιλανθρωπικό επίπεδο.

Οι αντιδράσεις αρχικά εκφράστηκαν με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η 29χρονη ηθοποιός εκφράζει με τον τρόπο αυτό την υποστήριξή της στην πολιτική του Ισραήλ καθώς η εταιρεία Sodastream είναι ισραηλινών συμφερόντων με την έδρα της να είναι στα παλαιστινιακά εδάφη.


Η ηθοποιός έσπευσε να «διορθώσει». Σε ανακοίνωσή της στην Huffington Post, διευκρινίζει ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να γίνει «το πρόσωπο κάποιου κοινωνικού ή πολιτικού κινήματος, διάκρισης ή διαχωρισμού», στο πλαίσιο μιας συνεργασίας.
«Υποστηρίζω την οικονομική συνεργασία και την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ ενός δημοκρατικού Ισραήλ και της Παλαιστίνης», πρόσθεσε η ίδια.

Οι μπελάδες όμως για την ηθοποιό δεν σταμάτησαν εδώ. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Oxfam International, του οποίου η Scarlett Johansson ήταν μέλος, έχει κατηγορήσει την εταιρεία από το Ισραήλ που φτιάχνει το Soda Stream, για το γεγονός ότι έχει τις εγκαταστάσεις της στη Δυτική Όχθη.

Η Johansson, η οποία συνεργάζεται πλέον με την εταιρεία αυτή, αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με τον Oxfam International.

Η ηθοποιός αποτελεί από το 2005 παγκόσμια πρέσβειρα του κινήματος για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η οργάνωση αντιτέθηκε από την πλευρά της σε οποιοδήποτε εμπορική συναλλαγή από ισραηλινές εγκαταστάσεις, θεωρώντας ότι είναι παράνομες και καταπατούν τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων, ενώ η Johansson υποστήριξε πως δεν αποσύρεται από τη διαφήμιση των προϊόντων SodaStream, δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανη για το έργο της στην Oxfam.

Το ζήτημα έδωσε τροφή για σχόλια στους χρήστες των social media και του Twitter:
Be5yoe_IIAAoOv3.jpg
Be_5NJaCQAAZ6z6.jpg
BfPZtTACMAE28TH.jpg





Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top