ΔΕΣ: εδώ βαφτίζεται την Τετάρτη το πριγκιπικό μωρό!

Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή - μάθε όλες τις λεπτομέρειες

ΔΕΣ: εδώ βαφτίζεται την Τετάρτη το πριγκιπικό μωρό!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την βάφτιση του πρωτότοκου του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, το μεσημέρι της Τετάρτης, και το star.gr σε «ξεναγεί» στο βασιλικό παρεκκλήσι, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για όσα θα γίνουν!

Η βάφτιση του τριών μηνών George Alexander Louis θα γίνει στο βασιλικό παρεκκλήσι του παλατιού «St. James», στο Λονδίνο, εκεί όπου έμεινε η σορός της πριγκίπισσας Diana το βράδυ πριν από την κηδεία της, κόντρα στην παράδοση που θέλει τις βαφτίσεις να γίνονται στην Αίθουσα Μουσικής του Buckingham.

chappel1.jpg

Ο χώρος, στον οποίο θα παραβρεθούν περίπου 60 καλεσμένοι, θα είναι στολισμένος με λευκά τριαντάφυλλα, ενώ η τελετή θα αρχίσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και θα τελεστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury, Justin Welby. Τους ύμνους θα ψάλλει χορωδία από 6 άνδρες και 10 αγόρια, με τους πρώτους να φορούν στο πέτο το τριαντάφυλλο - σήμα κατατεθέν της βασίλισσας και τα παιδιά ντυμένα στα πορφυρά και τα χρυσά.

«Θα κάνω το σημείο του σταυρού στο μέτωπο του πρίγκιπα George... Το μήνυμά μου στους γονείς θα είναι: "τι δώρο! Τι καταπληκτικό δώρο! Τι όμορφες στιγμές που θα ζήσετε!"», είπε ο αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξή του, προσθέτοντας πως ο ερχομός ενός παιδιού είναι ευλογία για τους γονείς του, αλλά, στην περίπτωση του πριγκιπικού μωρού, γιορτάζει ολόκληρη η χώρα καθώς είναι ο μελλοντικός άρχοντας.

chappel4.jpgchappel5.jpg

Καθίσματα με μωβ βελούδινα μαξιλάρια θα διατεθούν για να καθίσουν οι καλεσμένοι, οι οποίοι, βέβαια, θα γονατίσουν στο σημείο που απαιτεί το τελετουργικό.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο George Alexander Louis θα κάνει την βουτιά του στην 172 ετών κολυμπήθρα «The Lily Font», όπως ο πατέρας και ο παππούς του, η οποία θα περιέχει αγιασμένο νερό από τον Ιορδάνη, ενώ στη συνέχεια θα φορέσει λευκό δαντελωτό μανδύα, πιστή απομίμηση των βασιλικών βαφτιστικών που φορούν τα «γαλαζοαίματα» μωρά από το 1841!

Τόσο η λίστα των καλεσμένων, όσο και οι νονοί του βρέφους, που αναμένεται να είναι έξι, κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό. Τα ΜΜΕ θα έχουν εικόνες μόνο από την προσέλευση και την αποχώρηση, ενώ οι επίσημες φωτογραφίες της τελετής θα ληφθούν από τον φωτογράφο των celebrities Jason Bell και θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη.

Justin-Welby.jpglily_font.jpg

Δες το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την πριγκιπική βάφτιση!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top