ΒΟΜΒΑ: Κατηγορούν την Αθηνά Ωνάση για κατάχρηση δημοσίου χρήματος!

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες για την χρυσή κληρονόμο

​Οι περιπέτειες για την Αθηνά Ωνάση φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό!

Αυτή τη φορά το θέμα είναι σοβαρό, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την εμπλοκή του ονόματός της σε δύο αγωγές κατάχρησης δημοσίου χρήματος στη Βραζιλία!

Η χρυσή κληρονόμος πιθανότατα θα κληθεί να λογοδοτήσει για το πώς διαχειρίστηκε κρατικά κονδύλια ύψους 3,2 εκ. ευρώ, ένα ποσό που της δόθηκε για τους αγώνες «Athina Onassis Horse Show» που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι δύο αγωγές κατατέθηκαν από το Δημόσιο εναντίον γνωστών κυβερνητικών στελεχών της Βραζιλίας και εμπλέκουν, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της MKO Marco Malafaia , καθώς αυτός ανέλαβε να ζητήσει από το κράτος τα χρήματα και έπειτα να τα δώσει στην Αθηνά Ωνάση για τους αγώνες.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, ζήτησε αυτό το ποσό για τη διοργάνωση της Ωνάση, ισχυριζόμενη πως το διεθνές αθλητικό γεγονός θα έφερνε στη χώρα περισσότερο τουρισμό, θα διευκόλυνε τους αθλητές με ειδικές ανάγκες που θα συμμετείχαν και θα βοηθούσε γενικότερα τη χώρα, καθώς η ιππασία στη Βραζιλία είναι το άθλημα που της έφερε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Όπως αναφέρεται όμως στις αγωγές, το ποσό που δόθηκε στην ΜΚΟ δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ γι' αυτούς τους σκοπούς, αλλά για άλλες άσχετες δραστηριότητες όπως τη μεταφορά αλόγων των αθλητών από την Ευρώπη στη Βραζιλία.

Τονίζεται δε πως στη διοργάνωση, όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια για το σκοπό για τον οποίο είχαν εγκριθεί, αλλά δεν παραβρέθηκαν καν αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η απάντηση της Αθηνάς Ωνάση

Η Αθηνά Ωνάση μετά τη μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα μέσω των δικηγόρων της δήλωσε σε εφη��ερίδα του Σάο Πάολο: «Όλα τα δημόσια κονδύλια που μας δόθηκαν για τη διοργάνωση των αγώνων το 2009, το 2010 και το 2011 ήταν εγκεκριμένα και χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με το νόμο».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με το αν θα παραπεμφεί σε δίκη η υπόθεση, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι διεθνείς αγώνες που φέρουν το όνομα της χρυσής κληρονόμου να μη γίνουν φέτος τον Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top