Ελληνοαραβικός «πόλεμος» για τραγούδι της Καίτης Γαρμπή

Γιατί γίνεται χαμός με το «Περασμένα Ξεχασμένα», 17 χρόνια μετά;

«Φωτιά» έχει βάλει στο Ίντερνετ το «Π��ρασμένα Ξεχασμένα», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή, με Άραβες και Έλληνες να ερίζουν για το τραγούδι!

Τι κι αν το «Περασμένα Ξεχασμένα» κυκλοφόρησε πριν από 17 χρόνια;
Η κόντρα κάτω από τα βίντεο στο YouTube καλά κρατεί, με τους Άραβες να κατηγορούν τους Έλληνες ότι έκλεψαν το κομμάτι από Αιγύπτιο τραγουδιστή.

Ο Hisham Abbas κυκλοφόρησε το κομμάτι «Wana Wana Amel Eh» στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και ήταν ένα από αυτά που «απογείωσαν» την καριέρα του, ενώ η διασκευή του τραγουδιού μπήκε στον δίσκο «Αρχίζω Πόλεμο» της Καίτης Γαρμπή, το 1996, με τον Γιάννη Δόξα να υπογράφει τους ελληνικούς στίχους.

Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, ο Γιάννης Δόξας αποκάλυψε σήμερα στο Ίντερνετ την ιστορία πίσω από το τραγούδι: όπως είπε, το κομμάτι ήρθε στην Ελλάδα από τον τότε παραγωγό της Καίτης, Γιάννη Δουλάμη, σε πειρατική κασέτα, χωρίς πληροφορίες στο εξώφυλλο, μετά από ένα ταξίδι του στην Ιορδανία.

«Δεν ξέραμε λοιπόν ποιος είναι o publisher του τραγουδιού για να ζητήσουμε την άδεια διασκευής και τότε δεν υπήρχε Google search. Έτσι, αποφασίσαμε να το ηχογραφήσουμε ξέροντας πως, αν ακουστεί το τραγούδι, ο publisher θα εμφανιστεί κάποια στιγμη από μόνος του. Έτσι κι έγινε και όλα τα διαδικαστικά της άδειας τακτοποιήθηκαν αμέσως», συνέχισε ο κ. Δόξας, που εξομολογήθηκε ότι η διασκευή τον παίδεψε αρκετά, καθώς ��ι μελωδίες και τα μέτρα των στίχων άλλαζαν συνέχεια!

Κάντε κλικ στα βίντεο και δείτε τα «Περασμένα Ξεχασμένα» και «Wana Wan Amel Eh»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top