Επώνυμες που έζησαν στην Τουρκία μιλάνε για τα επεισόδια

Πώς βλέπουν τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα

Επώνυμες που έζησαν στην Τουρκία μιλάνε για τα επεισόδια

Η Τουρκία φλέγεται. Τρεις νεκροί, πάνω από τέσσερις χιλιάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός με μεγάλες πόλεις της χώρας να συγκλονίζονται από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Έλληνες ηθοποιοί και μοντέλα που έζησαν στην Τουρκία και εργάστηκαν εκεί, αλλά και Τούρκοι καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

«Κι εμείς είχαμε κατέβει στις διαδηλώσεις εδώ όταν γίνονταν γεγονότα διάφορα. Μιλά ο καθένας για τη χώρα του. Ένας ξεσηκωμός δεν γίνεται ποτέ για πλάκα», δήλωσε η Ελένη Φιλίνη που έχει πρωταγωνιστήσει σε τουρκικό σήριαλ.

Οι καταγγελίες για βιαιοπραγίες εναντίον των διαδηλωτών, για παράνομες συλλήψεις και στοχοποιήσεις διαδηλωτών όλο και πληθαίνουν, ενώ γνωστοί πρωταγωνιστές, όπως ο Χαλίντ Εργκέντς και η σύζυγός του Μπεργκουζάλ Κορέλ βρίσκονται από την πρώτη μέρα στην πλατεία Ταξίμ και ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των διαδηλωτών.

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Φιντέ που εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται στην Ελλάδα είπε:

«Πολλά από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι υπερβολικά, όπως τα δημόσια φιλιά, ή η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ μετά τις δέκα το βράδυ. Ο κόσμος πολύ φυσικά και πολύ ανθρώπινα αντιστέκεται σε όλα αυτά που τον καταπιέζουν. Κι εγώ ως Τουρκάλα, αλλά και ως πολίτης του κόσμου υποστηρίζω αυτούς που ειρηνικά διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Και η Βάσω Κολλιδά όμως που έμεινε τέσσερις και εργάστηκε τέσσερις μήνες στην Τουρκία μιλά για τη χώρα που γνώρισε.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα η οποία είχε πιο αυστηρές παραδόσεις, τα πράγματα ήταν πιο περιορισμένα, αλλά το 2013 νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να διαδηλώνουν, να υπερασπίζονται αυτό που θέλουν χωρίς να γίνονται αυτά τα επεισόδια που προκαλούν ντροπή», είπε.

Στο πλευρό των διαδηλωτών και η Εμινέ Γιεσίρ, που έχει εργ��στεί στην Ελλάδα ως μοντέλο και έχει διαπρέψει και στις διεθνείς πασαρέλες.

«Η νεολαία θέλει να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Όλο αυτό που γίνεται έχει να κάνει με την ελευθερία των ανθρώπων που έχει αρχίσει σιγά σιγά και περιορίζεται στην Τουρκία, πράγμα που δεν υπήρχε πριν από κάποια χρόνια», είπε.​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top