«Έφυγε» από καρκίνο η θεία της Jolie - είχαν το ίδιο γονίδιο!

Σοκ για την ηθοποιό, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για την μαστεκτομή

«Έφυγε» από καρκίνο η θεία της Jolie - είχαν το ίδιο γονίδιο!

Δυσάρεστα και σοκαριστικά νέα για την Angelina Jolie: περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της για την μαστεκτομή, «έχασε» την αδερφή της μητέρας της από καρκίνο του μαστού, καθώς είχε το ίδιο «ελαττωματικό» γονίδιο με την ηθοποιό!

jolie_aunt.jpgΗ Debbie Martin «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 61 ετών, νικημένη από τον καρκίνο και έπειτα από αρκετό καιρό νοσηλείας σε κώμα. Ήταν η μικρότερη αδερφή της μητέρας της Angelina, Marcheline Bertrand, που πέθανε στα 56 της, το 2007, από καρκίνο των ωοθηκών.

Όπως δήλωσε ο σύζυγος της Debbie Martin, στη θεία της ηθοποιού εντοπίστηκε το 2004 το γονίδιο BRCA1 το οποίο ανιχνεύτηκε στην Angelina, κάνοντάς την να πάρει την απόφαση για την διπλή προληπτική μαστεκτομή προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο.

«Αν γνώριζε τον κίνδυνο που διέτρεχε, θα είχε κάνει το ίδιο με την ανιψιά της», είπε ο Ron Martin, προσθέτοντας πως η Angelina γνώριζε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η θεία της και την στήριζε όσο μπορούσε.

Θυμίζουμε πως η δημοφιλής ηθοποιός υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή καθώς έμαθε ότι είχε 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού και 50% από καρκίνο των ωοθηκών εξαιτίας κληρονομικής γενετικής μετάλλαξης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top