ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι έκανε διπλή μαστεκτομή!

Δεν ήθελε να έχει την τύχη της μητέρας της

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι έκανε διπλή μαστεκτομή!

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Angelina Jolie στους New York Times. Η γνωστή ηθοποιός με άρθρο της αποκάλυψε ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, όταν έμαθε από τους γιατρούς της ότι είναι φορέας του γονιδίου BRCA1 και είχε 87% πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού.

«Οι γιατροί μου με ενημέρωσαν ότι υπήρχε 87% πιθανότητα να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητα καρκίνο των ωοθηκών, αν και ο κίνδυνος είναι διαφορετικός σε κάθε γυναίκα», εξομολογήθηκε η Angelina και τότε αποφάσισε ότι έπρεπε να δράσει προληπτικά.

jolie1.jpg

«Μόλις συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα αποφάσισα να δράσω προληπτικά για να ελαχιστοποιήσω τον κίνδυνο όσο μπορούσα. Αποφάσισα λοιπόν να υποβληθώ σε διπλή μαστεκτομή. Στις 27 Απριλίου ολοκληρώθηκε η διπλή μαστεκτομή και όλη η διαδικασία διήρκησε τρεις μήνες. Όλο αυτόν τον καιρό κατάφερα να το κρατήσω κρυφό και να συνεχίσω τη δουλειά μου», έγραψε η ηθοποιός.

jolie2.jpg
Μάλιστα τώρα οι γιατροί λένε ότι οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού έχουν ελαχιστοποιηθεί στο 5%, με την Angie να δηλώνει ικανοποιημένη που πήρε αυτή την απόφαση.

«Ήθελα να μιλήσω για τη δική μου περιπέτεια για να πω σε όλες τις γυναίκες ότι η απόφαση να υποβληθώ σε μαστεκτομή δεν ήταν εύκολη. Όμως ήταν μια απόφαση που χαίρομαι που την πήρα», τόνισε.

jolie3.jpg

Δίπλα της σ’ αυτή την περιπέτεια ήταν πάντα ο σύντροφός της Brad Pitt, αλλά και τα παιδιά τους.

«Είναι καθησυχαστικό που τα παιδιά μου δεν βλέπουν κάτι που να τους κάνει να νιώθουν άβολα. Βλέπουν τις μικρές ουλές μου και αυτό είναι όλο. Είμαι όπως πάντα η μαμά τους. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα αγαπώ και θα κάνω τα πάντα για να είμαι δίπλα τους όσο περισσότερο μπορώ», εξομολογήθηκε η Angelina, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Brad για την κατανόηση και τη στήριξη.

jolie4.jpg

«Είμαι πολύ τυχερή που έχω για σύντροφό μου τον Brad Pitt, έναν άνθρωπο που είναι τόσο στοργικός και υποστηρικτικός. Γι’ αυτό λοιπόν λέω σε όποιον έχει μια σύζυγο ή μια σύντροφο που περνά μια τέτοια περιπέτεια να ξέρουν ότι αποτελούν σημαντικό κομμάτι για να είναι ομαλή η μετάβαση της γυναίκας στη νέα της πραγματικότητα. Ο Brad ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο κάθε λεπτό των χειρουργείων», τόνισε.

Όπως εξομολογήθηκε μάλιστα, τώρα πια δεν αισθάνεται λιγότερο γυναίκα.

«Προσωπικά δεν αισθάνομαι λιγότερο γυναίκα. Νιώθω δυνατή που πήρα μια τόσο σημαντική απόφαση και δεν μειώνεται η θηλυκότητά μου σε καμία περίπτωση», έγραψε.

jolie5.jpg
Στόχος της τώρα, να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες για να μην ξεχνάνε το ετήσιο τσεκ απ τους, να ενημερώνονται και να εξετάζουν τις επιλογές τους.

«Τα αποκαλύπτω όλα αυτά τώρα γιατί ελπίζω ότι και άλλες γυναίκες θα βοηθηθούν από τη δική μου εμπειρία. Ο καρκίνος παραμένει μια λέξη που προκαλεί φόβο στις καρδιές των ανθρώπων και τους κάνει να νιώθουν ανήμποροι. Όμως σήμερα υπάρχει η πιθανότητα μέσα από μια εξέταση αίματος να μάθετε αν είστε φορέας του γονιδίου για τον καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών και να λάβετε τα μέτρα σας. Για όποια γυναίκα διαβάζει αυτό το άρθρο θέλω να την ενθαρρύνω, ειδικά αν έχει ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, να αναζητήσει πληροφορίες, να μιλήσει με τους ειδικούς και να πάρει μια σωστή απόφαση».

jolie6.jpg
Να σημειωθεί ότι η Angelina Jolie έχασε τη μητέρα της, Marcheline, από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 56 ετών, απώλεια που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top