Η Angelina Jolie κατά της σεξουαλικής βίας στις εμπόλεμες ζώνες

Στο πλευρό προσφύγων γυναικών στο Κονγκό

Σε προσφυγικό καταυλισμό στα νοτιοδυτικά της πόλης Γκόμα στο Κονγκό βρέθηκε η Angelina Jolie ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνοδευόμενη από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών William Hague.

angelina1.jpg

Η Angelina, χωρίς ίχνος μακιγιάζ συνάντησε γυναίκες θύματα σεξουαλικής βίας, φαινόμενο σύνηθες στις εμπόλεμες ζώνες και μίλησε μαζί τους για τις δραματικές εμπειρίες τους.

angelina2.jpg

Η ηθοποιός, που είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο θέλει μ’ αυτόν τον τρόπο να στρέψει την προσοχή της διεθνής κοινότητας στις περιοχές που μαστίζονται από πολέμους και στις οποίες η βία εκφράζεται με πολλούς και σκληρούς τρόπους.

angelina3.jpg

Εν όψει μάλιστα της σύνοδου G8 που θα γίνει σε τρεις εβδομάδες στο Λονδίνο, η Angelina σε συνεργασία με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών θέλει να αναδείξει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών, ενώ θα ζητήσουν από κοινού από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ιταλία να συμφωνήσουν στη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την απονομή δικαιοσύνης στα θύματα σεξουαλικής βίας στις εμπόλεμες ζώνες.

angelina4.jpg

Η Angelina συγκλονίστηκε από τις απίστευτες εξιστορήσεις των γυναικών και μάλιστα θα παρευρεθεί και η ίδια στη σύνοδο, εκτός απροόπτου για να προωθήσει την υπογραφή συμφωνίας που θα παρέχει προστασία και στις γυναίκες που εκτός από τον πόλεμο και την προσφυγιά, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σεξουαλική βία.

angelina5.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top